Kentsel dönüşümü hızlandıracak radikal karar

Kentsel dönüşümde beklenen hıza ulaşılamaması üzerine hükümet dönüşüm şartları için gerekli olan maddelerden birinde değişikliğe gitme kararı aldı. Alınan yeni kararla birlikte dönüşümün hızlanması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kentsel dönüşümü hızlandıracak radikal karar

Kentsel dönüşümde önemli bir değişikliğe gidiliyor. AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunması planlanan kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı değişecek. 

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı ve ilerleyen günlerde TBMM’ye sunulması planlanan kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat malikleri anlaşma oranı üçte ikiden salt çoğunluğa çekilecek.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu hafta meclisin gündemine sunulması beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası ile kentsel dönüşümlerde kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklardan kaynaklanan uzayan süreçlerin kısaltılması planlanıyor.

Mevcut yasaya göre, kentsel dönüşüm kararı için üçte iki çoğunluk aranıyor.

UZAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Teklifle bu oran salt çoğunluğa düşürülecek; kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile karar alınabilecek. Teklifin komisyondaki görüşmelerinde, ortaya çıkacak olumlu ve olumsuz durumların etki analizi ele alınacak.

Teklifle, ulaşılamayan kat malikleri sebebiyle uzayan kentsel dönüşüm süreçlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Tebligat Kanunu’ndan kaynaklı gecikmeleri engelleyecek düzenlemelerin de yer aldığı teklifle kentsel dönüşümde hızlı sonuç alınması planlanıyor.

Yorumlar