Kendine Muhabir neden tutuklandı?

Kendine Muhabir neden tutuklandı, tutuklanmasına neden olan olay nedir ya da hangi röportajı nedeniyle tutuklandı?

Google Haberlere Abone ol
Kendine Muhabir neden tutuklandı?

Kendine Muhabir neden tutuklandı, tutuklanmasına neden olan olay nedir ya da hangi röportajı nedeniyle tutuklandı?

Youtube sitesinde açtığı, "Kendine Muhabir" isimli kanal üzerinden sokak röportajları yapan Hasan Köksoy, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kendine Muhabir'in tutuklanma nedeni ise sokakta yaptığı röportajlardan biriydi. Peki, "Kendine Muhabir"in tutuklanmasına neden olan röportaj neydi, içeriğinde ne vardı ve neden tutuklandı?

Antalya’da 'Kendine Muhabir' isimli Youtube kanalında sokak röportajları yayınlayan Hasan Köksoy, yaptığı bir röportajın ardından gözaltına alındı.

Köksoy, gözaltına alındığını Twitter hesabından "Yayınladığım bir röportajdan dolayı dün geceyi nezarette geçirdim. Az önce savcı karşısına çıktım ve tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevketti. Röportajı veren şahıs tutuklanmış" ifadeleriyle duyurdu.

Kendine Muhabir neden tutuklandı?
Kendine Muhabir ve tutuklanmasına neden olan şüpheli şahıs - İkisi de tutuklandı.

 

 Bu paylaşımdan bir süre sonra da Köksoy'un avukatı Ömer Furkan Dağ, müvekkilinin tutuklandığını duyurdu.

"Müvekkil @KendineMuhabir yapmış olduğu bir röportaj nedeniyle hakkında tutuklama kararı verilmiştir" diyen Avukat Dağ, "Hukuki haklarımızı elbette kullanacağız, ancak bilinmelidir ki; bu karar hukuki değil, siyasidir!" ifadelerini kullandı.

Peki, neden tutuklandı?

Kendine Muhabir'in tutuklanmasına neden olan olay aslında yasalara ve kanunlara tamamen aykırı bir röportajıydı.

Son dönemlerde sokak röportajlarında sıklıkla rastlanan provokasyonlardan biri de "Kendine Muhabir" kanalında yaşanmıştı. 

Sıradan bir vatandaş gibi "Kendine Muhabir" mikrofonlarına konuşan ve daha önce hakkında birçok dava açılan bir kişi, halkı aleni bir şekilde ayaklanmaya çağırmıştı. 

Röportaj yapılan kişi, devlet yönetiminin hükümetin zorla devrilmesi gerektiğini, halkın ayaklanması gerektiğini belirterek, "Sosyalist devrim şart" şeklinde sloganlar atarak hükümetin de bu yolla zorla devrilmesi çağrısında bulunmuştu. 

Röportajdaki kişi ayrıca, FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasını kurarken hazırladığı montaj görüntüler ve videolara da göndermelerde bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet üyelerine sert hakaretlerde bulunmuştu. 

Röpartajı veren kişi, yaptığı konuşmanın suç olduğunu bildiğini söylüyor ve bu nedenle haklarında dava açılacağını ve tutuklanacaklarını ifade ediyordu; ancak buna rağmen "Kendine Muhabir" isim kanalı yöneten Hasan Köksoy, röportajı hiçbir şekilde elden geçirmeden olduğu gibi yayınlamıştı. 

Köksoy'un bu röportajı yayınlaması ise her ikisinin de tutuklanmasına neden oldu.


 

Yorumlar