Kenan İmirzalioğlu'nu çileden çıkaran yarışmacı 100 bin lira ödül kazandı

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulara uzun uzun yaptığı yorumlar nedeniyle sunucu Kenan İmirzalioğlu'nu çileden çıkaran yarışmacı sonunda 100 bin liralık ödül kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Kenan İmirzalioğlu'nu çileden çıkaran yarışmacı

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 17 Ağustos 2023 Perşembe akşamı yayınlanan bölümünü izleyenler ilginç anlara tanık oldu. Yarışmacılardan biri, sorulara uzun uzun yorumları nedeniyle sunucu Kenan İmirzalioğlu'nu çileden çıkardı. Öyle ki, sunucunun yarışmacıyı kovmasına ramak kalmıştı. 

ATV'de dün akşam yayınlanan yarışmaya katılan Bayram Enes Taşbaş, yaptığı uzun yorumları nedeniyle sunucunun tepkisini çekti. Yarışmaya Kayseri'den katılan 19 yaşındaki Bayram Enes Taşbaş, daha ilk anda, "Size zahmet her iki ismimi kulanın" şeklindeki çıkışıyla sunucunun dikkatini üzerine çekmişti. 

Boğaziçi Üniversitesi, Türk Dili Ve Edebiyatı İngilizce Hazırlık öğrencisi olan Taşbaş, yarışmada çıkan soruların tamamına uzun uzun yorumlar yaparak süreyi oldukça uzattı. 

Birçok soruda gereğinden fazla yorumlar da yapan Taşbaş, birçok yerde sunucunun "artık yeter" imasıyla karşılaşmasına rağmen yorumlarına devam etti. 

Yarışmaya babasıyla katılan Taşbaş, konuşması ve kendine olan güveniyle de dikkatleri üzerine çekti. 

Enes, kendisine soruların birçoğuna doğru cevap verdi. 100 bin liralık soruyu da doğru bilen Enes, 200 bin liralık sorunun cevabını aşırı derecede yorum yapınca sunucunun sık sık müdahalesiyle karşılaştı. 

İmirzalioğlu en sonunda, "yorumlarını kendine sakla" imasında bulunarak yarışmacının "kısa kesmesi"ni rica etti.

Yarışmacı son soruda çekilmek istediğini belirterek gerilen ortamın yumuşamasına vesile oldu. 

SORULARDAN BİLMEDİĞİ 200 BİN LİRALIK SORU

Ölümünden sonra Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin merkezindeki senato meydanına heykel ve anıtı dikilen kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 17 Ağustos 2023 tarihli bölümünde, "Ölümünden sonra Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin merkezindeki senato meydanına heykel ve anıtı dikilen kimdir?" şeklindeki soru olmuştu. 

Soruda, "Atatürk, Elizabeth ve Japon İmparatoru"nun yanında bir de Rus Çarı vardı.

FİNLANDİYA HELSİNKİ SENATO MEYDANINDA HEYKELİ OLAN LİDERLER KİM?

Helsinki Senato Meydanı'nda bulunan heykeller, Finlandiya tarihinde önemli roller üstlenmiş kişilere adanmıştır. Bu heykeller ve temsil ettikleri kişiler aşağıdaki gibidir:

Johan Ludvig Runeberg Heykeli

Johan Ludvig Runeberg, Finlandiya'nın ulusal kahramanlarından biridir. Ünlü bir şairdir ve Finlandiya'nın bağımsızlık mücadelesine destek vermiştir. Onun anısına dikilen heykel, Finlandiya'nın ulusal kimliğini yansıtmakta ve bağımsızlık mücadelesine olan katkıları anılmaktadır.

Kenan İmirzalioğlu'nu çileden çıkaran yarışmacı 100 bin lira ödül kazandı
Kenan İmirzalioğlu'nu çileden çıkaran yarışmacı 100 bin lira ödül kazandı

 

Tsar Alexander II Anıtı

Rus İmparatoru II. Alexander, Finlandiya Büyük Dükalığı'nın özerkliğini genişleten 1809 tarihli Manifesto ile tanınmıştır. Bu anıt, Alexander'ın Finlandiya'daki özerkliği desteklemesini ve Finlandiya'nın tarihindeki önemli bir dönüm noktasını temsil etmektedir.

Carl Gustaf Mannerheim Heykeli

Carl Gustaf Mannerheim, Finlandiya'nın bağımsızlık savaşlarında önemli bir lider ve Finlandiya'nın bağımsızlığını kazandığı dönemdeki devlet başkanıdır. Onun heykeli, Finlandiya'nın bağımsızlık mücadelesindeki rolünü ve ulusal liderliğini anmaktadır.

Bu heykeller, Helsinki Senato Meydanı'nda Finlandiya'nın tarihini ve ulusal kimliğini yansıtmak için yer almaktadır.

Sorunun doğru cevabı "Rus Çarı" olacak.

Yorumlar