Kemal Sunal'ın çocukları 'inek şaban' yüzünden çok çekmiş

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, eşiyle yaşadıkları zorlukları ve eğlenceli zamanları anlattığı röportajında, çocuklarının en çok zorlandığı konunun "İnek Şaban" konusu olduğunu belirterek, okulda bazen çocuklarıyla dalga geçildiğini, bazen çocuklarının kendilerine bu nedenle tepki gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Sunal'ın çocukları 'inek şaban' yüzünden çok çekmiş

Türk sinemasının efsane oyuncularından Kemal Sunal, vefatının 19. yıldönümünde unutulmadı. 2014 yılında 'Gel Bir Kahve İçelim' kitabıyla eşi Kemal Sunal'a dair bilinmeyenleri anlatan Gül Sunal, gazeteci İpek Özbey'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaç yaşındaydınız tanıştığınızda? Nasıl tanıştınız?

Ben 20, Kemal 29. O sahnedeydi, ben seyirciler arasında. Havuz sahnesi var. O havuza girmiş, bekçi geliyor, çamaşırları kucağında duruyor. Yani repliği yok, öylece durduğu bir sahne. Orada göz göze geldik. 2.5 sene mektuplaştık...

En çok nesinden etkilendiniz?

Gözlerinden. Kemal'in gözleri, birçok insana albenisi olmayan bir çift göz gibi gelebilir ama çok derin bakardı. Çok hüzünlüydü bir kere. Ona ne yaparsanız yapın ya da o size ne yaparsa yapsın en sonunda ''Aman üzülmesin'' dersiniz. Bebek gibi. Ezo bile ilkokuldayken ona bebek gibi bakıyordu. Hepimize merhamet duygusunu çok ağır yaşatıyordu.

Filmlerinin dışında çok ciddi biri olduğu şehir efsanesi miydi yani?

Kemal utangaç biriydi. Çok mütevazıydı. Böyle Kemal Sunal falan dedikleri zaman ne yapacağını şaşırır, kabuğuna çekilirdi. Mesela siz buraya gelseniz, yine yadırgar ama sonra güvenirse çok keyifli olurdu. Birçok arkadaşımız var, söyleyip gülüyorlar, söyleyip gülüyorlar, öyle değil. Ağzının içinden mır mır bir şey söyler, onu yakalarsanız günlerce gülersiniz. Çok güzel gözlem yapardı. Sabahları uyanır, ben salonda bir şeyle uğraşıyor olurdum. O Ciguli taklidi yapardı. Başka gün başka biri gibi girerdi.

Mutlu bir aile hayatınız varmış...

Şimdiki evliliklere bakıyorum. Daha net görüyorum. Biz çok mutlu yaşamışız.

Hâlâ bu kadar izlenmesinin nedenini çözebildiniz mi?

Kemal gerçekti. Sadece Kemal'in hayranları değil, iki yaşında çocuk da onu izlerken kilitleniyor. Sosyologların incelemesi lazım. 14 yıl oldu. Geçen gün Stockholm'deydik. Sanki o da yanımızdaymış gibi karşılandık.

Nasıl geçirirdi bir gününü?

Sabah uyanır, kahvaltısını yapar, gazete okurdu. Seri ilanlara kadar, saatlerce... Bizde ağır bir öğle yemeği hazırlığı olurdu. Çalışmadığı günlerden bahsediyorum. Birçok insan bilirdi, bunlar öğlen 1'de yemek yer. Bu tarafa işi düşen veya alışverişe çıkıp, yolu düşen eş dost gelirdi. Yine televizyona bakar, kitabını okur, telefonla konuşmayı severdi. Haftanın 3-4 günü akşam üzeri Çiçek Bar'a giderdi.

O kadar film çekiyor ama siz evinize bir buzdolabı alabildiğinizde bunu bir şenliğe çeviriyorsunuz. Çünkü paranız yok... Burada bir terslik yok mu?

Onu hiç anlayabilmiş değilim. 19 Ocak 1975'te evlenmeye karar verdiğimizde, Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Hababam Sınıfı, Salako, Yalancı Yarim gibi birçok film çekmişti. Bir ev tuttuk. Orada iyiydik, hamileyken doktor nemden dolayı oturmamamı söyledi. Ezo ve Ali'yi ilk kez o eve götürdüm geçenlerde. İnanamadılar. O kadar nem kokusu vardı ki evde. Misafir geleceği zaman patates kızartırdık, kızartma kokusu rutubet kokusunu bastırsın diye. Ama biz mutluyduk, bugün yine gider otururum, Kemal'in olması şartıyla tabii.

Birbirinizi kıskanır mıydınız?

Bunu geçen gün çocuklar da sordu. Vallahi hiç aklımıza gelmedi birbirimizi kıskanmak. Çok da güzel kadınlarla film çekti. Mesela ben hiç film setine gitmedim. Hiçbir arkadaşımın kulisine girmem. Kendilerine özel şakaları olur. Böyle bir şey varsa onu görmekten hoşlanmam. İkincisi kocana güvenmiyorsan bırakacaksın. Bana ağır gelir, yanında kim var diye sormak bile. O da sormazdı. Özgürdük aslında ama ikimiz de bir yere gitmiyorduk. Bodrum'a gidiyordu 10 günlüğüne, iki gün sonra geri dönüyordu. "Yetti bu kadar" diyordu, demek ki huzurluyduk evimizde. Çok da eğleniyorduk.

Tekrar üniversiteye gittiğinde kaç yaşındaydı?

48 yaşındaydı. Yüksek lisans tezinin konusu da kendisiydi. "Beni kimse araştırmayacak galiba, ben yapayım" dedi.

'İnek Şaban' filmi çocukların hayatını biraz zora sokmuş sanırım...

"İneğin çocuğu" diye çok dalga geçiyorlardı. Bitişiğimizde lise var, sürekli Kemal ile arkamızdan "Mö mö" diye bağırıyorlardı. Kemal bozulmazdı ama çocuklar içerliyormuş demek ki... Bir gün Ali okuldan geldi, çantasını yere attı, "Hepsi senin suçun" dedi... Anlamadım. "Cüneyt Arkın ile evlenebilirdin" dedi. Ona "Bakkal Gazi" diyordu. O güçlü ya, o yüzden Cüneyt Arkın'la evlenmemi istiyordu.

Ne tür müzik dinlerdi?

Her şeyi dinlerdi. "Yeni çıkmış, bunu da almak, dinlemek lazım" diyordu. Bazen arabayı durdurup, inip oynadığını biliyorum. Türkü çok seviyordu, pop da dinliyordu. En çok İbrahim Tatlıses'i severdi.
Oğlunuz Ali için çok zor olmuş. Gece yarıları mezarın üzerine yatıyormuş... Nasıl atlattınız?
Psikolojik destek almadım. İnsan kendi kendini çözebiliyor. Ama galiba birazını şuursuz yaptım. Ezo'nun İngiltere'ye gitmesi falan benim yapabileceğim şeyler değildi. Ezo ilk gün "Seni üzecek hiçbir şey yapmayacağım" diye babasına mektup yazmış. Birbirimize dayanıyoruz. Çok sıkı bağlıyız birbirimize.

Eşinizi kaybettikten sonra maddi sıkıntı çektiniz mi?

Zaman zaman para sıkıntısı çektiğim oldu ama borcum yok. Geç yaşımda başladığım iş hayatımda başarılı olduğum söyleniyor. Kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum. Çok insan biriktirmiş olduğumu görüyorum ve bundan çok mutluyum.

Yorumlar