Kemal Bülbül kimdir, nerelidir? Kemal Bülbül Biyografisi

Kemal Bülbül, HDP cephesinde son dönemlerde en çok gündem olan isimler arasında bulununca Kemal Bülbül kimdir, nerelidir soruları merakla sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Bülbül kimdir, nerelidir?

Kemal Bülbül HDP milletvekilleri arasında yer alıyor. Son günlerde yaptığı çıkışlarla ise dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. En son TBMM'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a "Roj Baş Sayın Akar" şeklinde hitap etmişti. Öncesinde ise Bülbül, Bakan Soylu'yu hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Bülbül bir açıklamasında, Bakan Soylu'nun Türkiye'yi böldüğünü savunmuştu. Peki, Kemal Bülbül kimdir, nerelidir?

KEMAL BÜLBÜL KİMDİR?

Kemal Bülbül 1963 yılında Malatya'da dünyaya geldi. 

Asıl mesleği öğretmenlik olan Bülbül 2018 seçimlerinde HDP sıralarından Antalya Milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

Kemal Bülbül kimdir, nerelidir? Kemal Bülbül Biyografisi
Kemal Bülbül

 

Adıyaman, Ankara ve Van illerinde öğretmenlik görevlerinde bulundu.

Eğit-Sen, Eğitim-Sen ve KESK'i kurmuştur. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanlığı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreterliği yaptı.

HADEP Ankara İl Başkanlığı görevinde de bulunan Bülbül; iyi düzeyde Kürtçe bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır.

BAKAN AKAR'I "ROJ BAŞ" İLE SELAMLADI

Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı Kürtçe selamlayarak, “Sayın Milli Savunma Bakanı, Rojbaş çawayî başî” dedi.

Meclis’te devam eden 2023 bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerine konuşmalar sürerken söz alan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Bakan Hulusi Akar’ı Kürtçe selamladı.

Bülbül, kürsüye çıktıktan sonra Bakan Akar’a dönerek ‘‘Sayın Milli Savunma Bakanı, Rojbaş çawayî başî’ (İyi günler Sayın Milli Savunma Bakanı, nasılsın, iyi misin?) dedi. Bunun üzerine Bakan Akar, Meclis Başkanvekili Celal Adan’a, “Cevap verecek miyim buna Sayın Başkan” diye sordu. Adan, “Yok, yok” yanıtını verdi.

Bu sözler üzerine HDP’li Bülbül, “Bu diyaloğa cevap verilse iyi olurdu. Sayın bakanın cevap vereceğini düşünüyorum” dese de cevap alamadı.

HDP’li Antalya Milletvekili Bülbül, Bakan Akar’a dönerek, “Sevgili Bakan, konuşmamım büyük bölümünü sizinle diyalog kurarak geçireceğim” deyince AK Parti sıralarından itirazlar geldi. Bülbül’ün Genel Kurul’a hitap etmesi istendi, konuşması sıklıkla bölündü.

Meclis’te barış için konuştuklarını ifade eden Bülbül, “Ne var ‘rojbaş’ demekte? Ne var ‘Çawayî başî’ demekte, ne var? Ben kendi dilimle söylüyorum, bu bir diyalog kurma çabasıdır. Bu kadar diyaloğu kuramıyorsak bu kadar büyük sorunları nasıl çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Bülbül’ün Kürtçe selamlaması tutanaklara üç nokta olarak yansıdı.

BAKAN SOYLU'YU ÜLKEYİ BÖLMEKLE SUÇLADI

HDP Milletvekili Bülbül, İçişleri Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde "Türkiye'nin bölündüğünü" savunarak, "Türkiye, Süleyman Soylu eliyle bölünmüştür. Belediye başkanlarımız suçsuz yere iftiraya maruz kalınca bölünmüştür. Herkesin yüreği kanamaktadır." ifadelerini kullandı.

Kemal Bülbül, "Gelin bu kanamada buluşup akan kanı durdurun.” dedi.

Yorumlar