Kellik sorununa bitkisel çözüm, sağlıklı saçlar için öneri

Saç dökülmesi, kellik sorunu ve kepek problemi ile karşı karşıya mısınız? Sizin için derlediğimiz habere dikkat edin. Kellik sorununa bitkisel çözüm önerileri....

Google Haberlere Abone ol
Kellik sorununa bitkisel çözüm önerileri

Kellik sorunu ve saç dökülmesi problemi çoğu insanın karşı karşıya kaldığı bir estetik sorundur. Kellik sorununu önlemek ya da azaltmak için yöntemler her zaman merak edilmiştir. Yeşil domates, kelliğe çare oluyor. Genellikle turşularda kullanılan yeşil domatesin kabukları saç sorunlarına adeta şifa kaynağı.

Dünyada farklı şekilllerde kullanılan yeşil domates, ülkemizde genellikle turşularda kullanılan bir besindir. Ancak, tadı her yemeğe yakışabiliyor.

Lif oranıda oldukça yüksek olan yeşil domates, diyet yapanların mutlaka beslenmelerinde bulunması gerekir. Bağırsak sorunlarının da çözüm kaynağı olan yeşil domatesin aslında bilmediğimiz birçok faydası var. 

Kellik sorununa bitkisel çözüm

Kelliğe Çözüm: Yeşil Domates

Yeşil domatesin özellikle kabukları bitkisel tedavi olarak yıllardır kullanılagelmiştir. En çok faydası kellik sorununu gidermesi olarak bilinen bitki, saç dökülmesine adeta savaş açıyor.

Saç sağlığı için tercih edilen bitki, saç sorunlarına çözüm sağlıyor. Ayrıca, yeşil domates kepek problemi için de çözüm kaynağı

İçerdiği yüksek miktarda C Vitamini kışın insan vücudunun ihtiyacı olan vitamini karşılayacak değerde. Aynı zamanda antioksidan olan yeşil domatesi salatalarda doğrayarak tüketmek mümkündür. İçerdiği lif sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. 

Kellik sorununa bitkisel çözüm

YEŞİL DOMATESİN FAYDALARI

İçerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde vücuda güç verir bağışıklığı kuvvetlendirir.
Anti kanserojen bir bitkidir
Güçlü bir lif kaynağıdır, uzun süre tok tutar
Kasların güçlenmesine yardımcı olur.

YEŞİL DOMATES YEMEĞİ:

Yeşil Domates Yemeği Malzemeler

1 kg . yeşil domates
2 adet orta boy kuru soğan
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
1,5 bardak sıcak su
süslemek için maydanoz
karabiber
tuz

Kellik sorununa bitkisel çözüm

YEŞİL DOMATES YEMEĞİ YAPILIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ilave ederek karıştırıp sıcak suyu katıyoruz. 1-2 dakika kaynayınca yeşil domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler küçükse bütün olarak ,büyükse dörde bölerek kullanabilirsiniz. Domatesleri de yemeğe ekledikten 2 dakika sonra pirinci ilave ederek orta ateşte domatesler erimeyecek şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Ocaktan indirmeden önce limon suyu tuz ve karabiberi ilave ederek ,kıyılmış maydanoz ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Yorumlar