Kelebekler Vadisi nerede, nasıl gidilir? Kelebekler Vadisi'ne karayoluyla gidilir mi?

Yaz tatilini klasik otel ve pansiyonlarda geçirmek istemeyen, farklı coğrafyaları keşfetmek isteyenlerin ilk düşündükleri noktalardan birisi de Kelebekler Vadisi'dir. Peki Kelebekler Vadisi nerede, Kelebekler Vadisi'ne nasıl gidilir?

Google Haberlere Abone ol
Kelebekler Vadisi nerede, nasıl gidilir? Kelebekler Vadisi'ne karayoluyla gidilir mi?

Yaz tatilini farklı bir yerde geçirmek isteyen, otel ve pansiyon ortamlarından sıkılıp arayış içinde olanlar için Türkiye'de sayısız muhteşem yerler bulunuyor. Bunlardan birisi de Ege ve Akdeniz Bölgelerinin arasında yer alan Kelebekler Vadisi'dir. Peki Kelebekler Vadisi nerede, Kelebekler Vadisi'ne nasıl gidilir? Kelebekler Vadisi'ne Nereden Gidilir? Kelebekler Vadisi'ne karayoluyla gitmek mümkün mü?

Kelebekler Vadisi, Ege Bölgesi'nde Muğla iline bağlı Fethiye ilçesi sınırları içinde yer alıyor. Kelebekler Vadisi'ne karayoluyla ulaşım yoktur.

Kelebekler Vadisi'ne gitmek için öncelikle Fethiye'nin Ölüdeniz beldesine gidilmesi gerekiyor.

Ölüdeniz'den tekneyle, deniz yolu üzerinden Kelebekler Vadisi'ne her gün, günde 3-4 kez seferler düzenleniyor.

Belceğiz Körfezi'nin doğu kıyısını süsleyen Kelebekler Vadisi, derin bir kanyonun ucundaki 250 metrelik çakıllı kumsalıyla doğa severlerin buluşma noktası. Yılın 12 ayı ziyaret edilen koy 1995 yılında birinci dereceden SİT alanı ilan edilerek her türlü yapılaşmaya kapatıldı. Kumsalda yer alan küçük bir restoran dışında koyda herhangi bir işletme yok. Medeniyetin izlerinin neredeyse tamamen silindiği Kelebekler Vadisi'nde çadır veya ağaç evlerde konaklama yapılabiliyor. Babadağ'ın (Antik adı Kragos) eteklerindeki Devrent Boğazı'ndan doğan Sarp Deresi'nin yardığı V şeklindeki 1500 metre uzunluğundaki bu coğrafi oluşum, 350 metrelik kaya duvarlarıyla vahşi bir görünüme sahip.

Muğla ili Fethiye İlçesi Ölüdeniz beldesine 13 kilometre uzaklıktaki bu hazineye, Ölüdeniz'den günde 3 sefer yapan teknelerle ulaşmak mümkün.

Karstik dik duvarların ortasındaki düzlükte yetişen endemik bitkileri, mayıs ve ekim aylarında ortalığı şenlendiren kaplan kelebekleri ve yosunlu kayalar arasından süzülen şelaleleriyle Kelebekler Vadisi benzersiz bir coğrafya. Plajın hemen arkasından başlayan yürüyüş güzergahlarıyla konuklarını iki farklı noktaya götürüyor. Vadinin solundan ilerleyen patikayı izleyenler yirmi dakikalık yürüyüşle birinci şelaleye ardından on dakikalık bir yürüyüşle biraz zor bir tırmanışla elli metreden dökülen ikinci şelaleye ulaşıyor. Sağdaki patikayı takip edenler ise iplerin de yardımıyla adrenalin dolu bir tırmanışın ardından yarım saatte Fralya köyüne varıyor. Köyün sonunda yer alan kayalık platformdan Kelebekler Vadisi'ni seyretmek de büyük bir keyif.

Yorumlar

Haticeciftci Bu yarışma Nerede yapılıyor hangi ilde ve ilçede