KEİPA 25. Yıldönümü: Meclis Başkanları Zirvesi

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman: - "Türkiye'de yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomiye geçmeyi hedefliyoruz. KEİ'deki bölgesel iş birliğimiz çerçevesinde bu yönde de birbirimize destek olabileceğimizi, yeni ufukları birlikte keşfedebileceğimizi düşünüyorum. Enerji ve ulaştırma alanlarında bölgesel bağlantının geliştirilmesine yönelik her türlü girişimi destekliyoruz ve bu gayeyle birçok projeyi yürütüyoruz. Bu bağlamda dünyanın en önemli enerji ve ulaştırma yollarının kavşağı konumundaki Karadeniz bölgesinde de önemli iş birliği potansiyelinin bulunduğuna inanıyoruz" - "Bölgesel ve uluslararası barışa katkıda bulunmak ve buna yönelik çalışmaları dikkatle yürütmek, takip etmek, her türlü terörist hareketin karşısında olmak, insanlığın sulhu ve huzuru için gerekli çalışmaları yapmak da görevlerimiz arasındadır"

Google Haberlere Abone ol
KEİPA 25. Yıldönümü: Meclis Başkanları Zirvesi

İSTANBUL (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye'nin yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomiye geçmeyi hedeflediğini belirterek, "KEİ'deki bölgesel iş birliğimiz çerçevesinde bu yönde de birbirimize destek olabileceğimizi, yeni ufukları birlikte keşfedebileceğimizi düşünüyorum. Enerji ve ulaştırma alanlarında bölgesel bağlantının geliştirilmesine yönelik her türlü girişimi destekliyoruz ve bu gayeyle birçok projeyi yürütüyoruz. Bu bağlamda dünyanın en önemli enerji ve ulaştırma yollarının kavşağı konumundaki Karadeniz bölgesinde de önemli iş birliği potansiyelinin bulunduğuna inanıyoruz." dedi.

Kahraman, Anadolu Ajansı'nın "Ev Sahibi Fotoğraf Sağlayıcısı" olduğu "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 25. Yıldönümü: Meclis Başkanları Zirvesi"nin kapanışındaki konuşmasında, KEİPA'nın, KEİ'nin canlandırılması ve güçlendirilmesi, böylece ortaya somut kazanımlar koyan çok daha dinamik, etkin ve yararlı bir bölgesel örgüt olması yolunda destek vermeyi ve Karadeniz'in bir iş birliği denizi haline getirilmesine katkı vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

Türkiye'nin, KEİ'nin de özünü oluşturan ekonomik iş birliğinin bölgesel istikrar ve barışa son derece olumlu yansımalarda bulunabilecek bir alan oluşturduğuna inandığını ifade eden Kahraman, "İkili ve çok taraflı düzlemde ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Türkiye, bugün satın alma gücüne göre dünyanın en büyük üçüncü, Avrupa'nın en büyük beşinci ekonomisidir ve en büyük ekonomileri bir araya getiren G20 içinde yer almaktadır. Dünyadaki 10 devasa projeden 6'sı ülkemizde. 2017'de 7,4 oranında bir büyüme kaydettik. G20 ülkeleri içinde birinci, OECD ülkeleri arasında ikinci en hızlı büyüyen ekonomi olduk. Son 10 yılda 200 milyar dolarlık altyapı yatırımını tamamladık. 2023 yılında 50 milyon turistin ülkemize gelmesini hedefliyoruz. Sahip olduğumuz bu güçlü potansiyele, Karadeniz havzasında ekonomik iş birliğinin ilerletilmesi için komşularımız, dostlarımız ve ortaklarımızla birlikte çalışmaya hazırız."

Kahraman, dünya ekonomisinde dijitalleşmenin, inovasyonun ve otomasyonun hakim olduğu yeni bir döneme girildiğini belirterek, "Biz Türkiye'de yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomiye geçmeyi hedefliyoruz. KEİ'deki bölgesel iş birliğimiz çerçevesinde bu yönde de birbirimize destek olabileceğimizi, yeni ufukları birlikte keşfedebileceğimizi düşünüyorum. Enerji ve ulaştırma alanlarında bölgesel bağlantının geliştirilmesine yönelik her türlü girişimi destekliyoruz ve bu gayeyle birçok projeyi yürütüyoruz. Bu bağlamda dünyanın en önemli enerji ve ulaştırma yollarının kavşağı konumundaki Karadeniz bölgesinde de önemli iş birliği potansiyelinin bulunduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

- "Bölgesel ve uluslararası barışa katkıda bulunmak görevlerimiz arasında"

Karadeniz havzasının mücadele etmesi gereken güncel tehditlerle karşı karşıya kaldığını kaydeden Kahraman, uluslararası gündemin en üst sıralarında yer alan terör ve aşırı akımlarla kararlılıkla karşı koyabilme kapasitesini geliştirmek gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kendine özgü ekosistemi nedeniyle son derece hassas bir yapıya sahip Karadeniz'de kirliliğin engellenmesini öncelikler arasına almak gerektiğine işaret etti.

KEİ'nin somut ve sonuç alıcı projeler geliştirmesinin örgütün halklar nezdinde görünürlüğü ve benimsenmesi açısından yarar sağlayacağını belirten Kahraman, "Bölgesel ve uluslararası barışa katkıda bulunmak ve buna yönelik çalışmaları dikkatle yürütmek, takip etmek, her türlü terörist hareketin karşısında olmak, insanlığın sulhu ve huzuru için gerekli çalışmaları yapmak da görevlerimiz arasındadır." dedi.

Yorumlar