Kehribar Nedir ve Kehribar taşının Faydaları Nelerdir?

Kehribar, ismini çok duyarız. Kehribar Nedir ve Faydaları Nelerdir? Kehribar taşı, süs eşyası yapımında kullanılır. Açık sarıdan kızıla değin türlü renklerde olabilen Kehribar, kolay kırılabilen, bir yere hızlıca sürtülüp hafif cisimlere yaklaştırıldığında onları kendine çekme özelliğine sahiptir. 

Google Haberlere Abone ol
Kehribar Nedir ve Kehribar taşının faydaları

Kehribar, çam ağaçlarından sızmış reçinelerin taşıllaşmasıyla oluşan saydam maddedir. Kehribar taşı, süs eşyası yapımında kullanılır. Açık sarıdan kızıla değin türlü renklerde olabilen Kehribar, kolay kırılabilen, bir yere hızlıca sürtülüp hafif cisimlere yaklaştırıldığında onları kendine çekme özelliğine sahiptir. Peki yarı saydam bir madde olan Kehribar faydaları nedir? Kehribar nedir? Kehribar nerelerde kullanılır? 

Kehribar, özellikle tespih ile özdeleşmiştir ülkemizde. Ancak Kehribar sadece tespih yapımında kullanılmamaktadır. Özellikle sağlık açsından bir çok faydası olduğu bilinen Kehribar, geçmiş hakkında araştırmalarla da bilim adamlarına yardımcı olmaktadır. Bilim insanları, araştırmalarında daha çok fosillerden yardım almaktadırlar. Fosillerin geçmişi ise, milyonlarca yıl önceye kadar dayanmaktadır.

Kömür ve petrol gibi madenler fosil atık olsada bazen daha farklılık gösterebilmektedir. Kehribar da bunlara en iyi örnektir.

Kehribar Nedir?

Kehribar Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Kehribar bir taş olarak anılsa da aslında ağaçların korunma mekanizmaları arasında yer alan reçinelerin fosilleşmiş hali olduğunu bilmekteyiz. Kehribar tespihlerinde onlara en iyi değeri de Kehribar içindeki fosil canlılar vermektedir. Bunun da sebebi ağaç reçinesi olan Kehribara bu fosil canlıların yapışmış olmasıdır. 

Kehribar Faydaları

Kehribar yüzyıllardır Anadolu insanı için şifalı taş olarak kabul edilmiştir. Kehribar taşının aşırı derecede saydam olması dikkat çeken bir özellik olmasının yanında bileşiğinde, oksijen, hidrojen, karbon ve de süksinik asit bulunmaktadır. 

Kehribar Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Kehribarın Özellikleri

Kehribarın özelliklerinden biri de ultra yumuşaklık ve hafifliktir.  

Kehribar Renkleri

Kehribarlar, oluşum itibariyle sarı ve donuk sarıdır. Sarı renkli kehribar, tam sarı renginde değil de kırmızımsı sarı şeklindedir. Diğer donuk sarı kehribar rengidir. Bu tür kehribarın diğer bir adı ise eskitilmiş kehribardır.

Kehribar taşı

Takı aksesuarı olarak çok sık bir şekilde kullanılan Kehribar taşından yapılmış olan gerdanlık takısı, troid bezi ve de boğaz enfeksiyonlarının oluşumunu engeller. Kehriban taşından yapılmış gerdanlık, guatr hastalığının oluşmasını önlemektedir. 

Kehribar Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Kehribar taşı ve astım

Kehribar taşı, astım ve bronşit gibi solunumla ilgili hastalıkların oluşmaması ve iyileşmesine neden olmuştur. Kehribar aynı zamanda alerji sorunuda ortadan kaldırmaktadır. Kehribar taşı, romatizmal ağrıları olan kişiler için de oldukça önemlidir. Kehribar taşını ağrıları giderme gücünden faydalanmak için, ağrı bulunan yere sürmek yeterlidir. Böylece taşın sürüldüğü bölgedeki ağrıda azalma meydana gelir. Kehribar taşının sindirim sistemine de oldukça fazla olumlu katkıları bulunmaktadır. Kehribar taşı, bağırsakların düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

Kehribar taşı, kişilerin ruh sağlığı açısından çok fazla önemlidr. Yapılan araştırmalar sonucunda, kehribar taşının ruh sağlığına olan etkileri ortaya çıkarılmıştır. Melankolik adı verilen ruh halini önlemede oldukça etkili olan Kehribar taşı, aynı zamanda, sol bileğe takıldığında depresyonu önlediği bilinmektedir. Kehribar taşı, kişileri olumsuz etkileyen negatif enerjiyi dağıtır ve kişiye pozitif enerji olarak yansır.

Kehribar taşı, oldukça değerli bir taştır ve bazen sahteleri üretilebilmektedir. Gerçek kehribar taşı, yakıldığında etrafa çam kokusu yaymaktadır. Bunun asıl nedeni ise, kehribarın kozalaklı ağaçların reçinelerinden meydana gelmesidir. Kehribar taşı, sağlık alanının dışında özellikle tespih yapımında oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır.

Kehribar için hazırladığımız bu yazımı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Kehribar ile ilgili haberimizi belli aralıklarla yeniden güncelleyeceğiz.

 

Yorumlar

Zeynep özyurt Kehribarı nasıl tanırız en çok nerelerde bulunur