Kazakistan’ın 2020 yılı lojistik hedefi

-Kazakistan, "Uluslararası Lojistik Başarı" sıralamasında ilk 40'ta yer almak için adımlar atıyor

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’ın 2020 yılı lojistik hedefi

ASTANA (AA) - Kazakistan’ın 2020 yılında "Uluslararası Lojistik Başarı" sıralamasında ilk 40'a girmeyi hedeflediği bildirildi.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, hükümet toplantısında yaptığı konuşmada, ulaştırma hacim endeksinin 2016 yılında yüzde 103,8 olduğunu belirterek, “Kazakistan Uluslararası lojistik başarı sıralamasında 88'inci iken 77'nci oldu. 2020 yılında ise ilk 40 ülkenin arasında listeye girmeyi planlıyor.” İfadelerini kullandı.

Kazakistan havacılık şirketleri için Avrupa ülkelerine uçuş sınırlamalarının tamamen kaldırıldığını ifade eden Kasımbek, EXPO 2017 Uluslararası fuarına doğru Astana’da başlatılacak olan “açık gök” projesi kapsamında uçak sefer sayılarının artırılacağını dile getirdi.

Kasımbek, "Nurlı Col Devlet Projesi" çerçevesinde 913 kilometrelik kara yolunun hizmete alındığını ve 2017 yılında da uzunluğu 4,4 bin kilometrelik yolda çalışmaların sürdürüleceğini kaydederek yıl sonuna kadar 600 kilometrenin daha tamamlanarak devreye sokulacağını hatırlattı.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Çin ile Avrupa arasında her iki yönde transit taşımacılığın, geçen yıl 105 bin konteynere yaklaştığı belirtildi.

Açıklamada, ülkede 2020 yılında konteyner sayısının 2 milyona çıkacağı da kaydedildi.

Yorumlar