Kazakistan’da Türk yazara ödül

- Kürşad Zorlu, “Yabancı basın gözüyle Kazakistan” yarışmasında ödüle değer bulundu

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’da Türk yazara ödül

ASTANA (AA) - Türk gazeteci yazar Kürşad Zorlu, Kazakistan Dışişleri Bakanlığının düzenlediği “Yabancı basın gözüyle Kazakistan” yarışmasında ödüle değer bulundu.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov, bakanlığın konferans salonundaki törende, Kürşad Zorlu, Rus gazeteci Marina Nabatnikova, Fransız gazeteci Polin Gavrilov, ABD’li gazeteci Douglas Burton ve Ürdünlü gazeteci Muhammad Ghazal’a ödüllerini verdi.

İdrisov, burada yaptığı konuşmada, medyanın dördüncü kuvvet olduğunu vurgulayarak, kitle iletişim araçlarının toplumda önemli bir eğitim rolü üstlendiğini ve kamuoyunu büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Zorlu da törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, makalesinin 29 ülke arasında birinciliğe layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirerek, “Kazakistan bizim için son derece önemli bir ülke. Avrasya'nın da kilit noktasında duruyor.” dedi.

Makalesinde, DAEŞ’in Orta Asya bölgesine yerleşme çabasını öne çıkartmaya çalıştığını anlatan Zorlu, “Orta Asya’dan Suriye ve Irak'a giden özellikle çocuk yaştaki yabancı savaşçıların, ülkelerine geri dönüşleri neticesinde ne gibi etkilere yol açacağı konusu, araştırmaya çalıştığım bir alandı.” diye konuştu.

Zorlu, makalesinde Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in sergilediği liderlik tarzını da anlatmaya çalıştığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Nazarbayev, birçok liderlik özelliğini bir arada bulunduran bir devlet adamı. Kazakistan'da yaşayan farklı etnik ve dini grupları bir arada yaşatabilme başarısını götürebilen ileri görüş sahibi bir lider.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar