Kazakistan'da "Aylık Türk Filmleri Günü" etkinliği

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Aylık Türk Filmleri Günü" etkinliği kapsamında "Aşk Sana Benzer" filmi sinemaseverlerle buluştu.Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'da "Aylık Türk Filmleri Günü" etkinliği

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Aylık Türk Filmleri Günü" etkinliği kapsamında "Aşk Sana Benzer" filmi sinemaseverlerle buluştu.

Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 25. yıldönümü dolayısıyla Astana Büyükelçiliği ve Astana Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen etkinlikte Aşk Sana Benzer" filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.


Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık ve Endonezya'nın Astana Büyükelçisi Rahmat Pramono'nun de izlediği film, Kazak vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında her ay bir Türk filmini Kazak sinemaseverlerle buluşturduklarını belirterek "Umarım sinema yoluyla Kazak kamuoyuna, sinemaseverlere iletmekte olduğumuz Türkiye'nin güzellikleri, özellikleri bundan sonraki faaliyetlerimizde de beğeni toplamaya devam eder." ifadelerini kullandı.

Uyanık, etkinliğin yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi.


Yorumlar