Kazakistan ve Rusya Güvenlik Konseyleri toplantısı

ASTANA (AA) - Kazakistan Güvenlik Konseyi ile Rusya Güvenlik Konseyi temsilcileri planlı danışmanlık toplantısında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı basın...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan ve Rusya Güvenlik Konseyleri toplantısı

ASTANA (AA) - Kazakistan Güvenlik Konseyi ile Rusya Güvenlik Konseyi temsilcileri planlı danışmanlık toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Astana’da düzenlenen Kazakistan ile Rusya’nın Güvenlik Konseyleri danışma toplantısına, Kazakistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Güvenlik Konseyi Sekreteri Nurlan Ermekbayev ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’in yanı sıra iki ülkenin ilgili kurumlarından yöneticiler katıldı.

Toplantıda Rusya ile Kazakistan arasında ulusal güvenlik alanındaki ortaklığı pekiştirme, uluslararası terör, bölgesel aşırılık ve yasa dışı uyuşturucu ile mücadele konuları ele alındı.

Katılımcılar toplantıda bölge güvenliği alanındaki durumu değerlendirerek, uluslararası gündemdeki etkin konular, ayrıca Yakın Doğu ve Afganistan’daki durum ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kazakistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Ermekbayev, toplantıda yaptığı konuşmada, terörizm, aşırılık alanında iki ülke arasındaki bilgi alışverişinin önemini vurguladı.

Ayrıca toplantıda yasa dışı uyuşturucu trafiğine karşı Orta Asya Bölgesi Enformasyon Koordinasyonu Merkezinin faaliyetinin yoğunlaştırılması önerilirken, tarafların, alınan ortak kararların hayata geçirilmesi ile ilgili adımlarını atılması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Yorumlar