Kazakistan Başbakanı Sagintayev'den Ahmet Yesevi Üniversitesine ziyaret

ANKARA (AA) - Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, temaslarda bulunmak üzere Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret etti.Sagintayev, Kazakistan'ın Türkistan şehrindeki Ahmet Yesevi Üniversitesine yaptığı ziyarette, Rektör Prof. Dr. Valihan...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan Başbakanı Sagintayev'den Ahmet Yesevi Üniversitesine ziyaret

ANKARA (AA) - Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, temaslarda bulunmak üzere Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret etti.

Sagintayev, Kazakistan'ın Türkistan şehrindeki Ahmet Yesevi Üniversitesine yaptığı ziyarette, Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış tarafından üniversitenin Kültür Merkezi'nde karşılandı.

Kazakistan Başbakanı Sagintayev'e ziyareti sırasında Kazakistan Milli Eğitim Bakanı Erlan Sagadiyev, Gençlik ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhameduli ve Güney Kazakistan Eyalet Valisi Canseyit Tüymebaev eşlik etti.

Kültür Merkezi giriş katında bulunan üniversitenin yerleşke maketini inceleyen Sagintayev, üniversite hakkında Rektör Abdibekov'dan bilgi aldı.

Arkeoloji Müzesi ile Türk Dünyası Kültür ve Tarih Müzesi'ni gezen Sagintayev ve beraberindeki heyet, ayrıca üniversitenin Merkez Kütüphanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret etti.


Yorumlar