Kaza yapan 97 yaşındaki prensin ehliyeti alındı

Geçtiğimiz günlerde kaza geçiren İngiltere Prensi Philip, ehliyetini gönüllü olarak polise teslim etti. Prens, bundan sonra özel şoför kullanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kaza yapan 97 yaşındaki prensin ehliyeti alındı

Geçtiğimiz günlerde bir trafik kazası geçiren ve iki kadının yaralanmasına neden olan İngiltere Prensi Philip Mountbatten, kazanın ardından ehliyetini gönüllü olarak polise teslim etti ve bir daha araba kullanmama kararı aldı.

97 yaşındaki Prens Philip'in kazadan iki gün sonra ehliyetini teslim ettiği belirtilirken, emniyet kemersiz araç kullanırken çekilen fotoğrafı konusunda da uygun bir dille uyarıldığı ifade edildi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, kararın dikkatli bir düşünme sürecinden sonra verildiği vurgulandı. Saray, yaptığı açıklamada, “Dikkatlice değerlendirildikten sonra Edinburgh Dükü, ehliyetini gönüllü olarak teslim etme kararını aldı” dedi.

Prens Philip tek başına kullandığı aracı başka bir araçla çarpıştıktan sonra takla atmıştı. Philip kazayı yara almadan atlatırken, diğer araçta bulunan Emma Fairweather isimli kadının kolu kırılmıştı. Philip, alçak seviyedeki güneş nedeniyle yolu göremediğini söylemiş ve kazanın ardından Fairweather'a bir özür mektubu yollamıştı.

Ehliyetini polise teslim eden 97 yaşındaki Prens Philip'in bundan sonra her yere özel şoförüyle gideceği düşünülüyor.

Norfolk Polisi Cumartesi günü, prensin “lisansını memurlara gönüllü olarak teslim ettiğini” doğruladığını onayladı.

Yaralı kadınlardan birinin özür mektubunda Philip, Londra'nın 100 mil (160 km) kuzeyindeki kraliyet inziva yakınlarındaki ana yola çıktığında güneşten dolayı gözlerinin kamaştığını söyledi.

Kazada el bileği kırılmış olan Emma Fairweather'a “sadece otomobilin geldiğini göremediğimi hayal edebiliyorum ve sonuçları hakkında çok fazla sınırlandırıldığımı” dedi. Mektup bir gazete tarafından yayınlandı.

İngiltere'de ehliyet için üst yaş sınırı yok, ancak 70 yaşın üzerindeki sürücülerin her üç yılda bir lisanslarını yenilemeleri ve yetkililere güvenlik sorunlarına neden olabilecek tıbbi durumları anlatmaları gerekir.

Yorumlar