Kaza süsü verilmiş cinayet çıktı

Eski AK Parti Develi İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Arslantürk'ün hayatını kaybettiği olayın kaza değil kaza süsü verilmiş cinayet olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kaza süsü verilmiş cinayet çıktı

Kayseri'de AK Parti Develi İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Arslantürk'ün geçtiğimiz yıl trafik kazası olarak bildirilen olayın, detaylı soruşturmalar sonucu bir cinayet olduğu açığa çıktı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı yaklaşık 5 aylık soruşturma sonrasında, olayın arkasındaki gerçekler ve şüphelilerle ilgili şaşırtıcı detaylar ortaya koyuldu.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Eyüp Arslantürk'ün darbedilerek öldürülmesi planı, sanıkların detaylı bir keşif yapmasından ve önceden belirlenen bir strateji ile hareket etmelerinden sonra gerçekleşmiş. İddianamede, dört tutuklu sanığın yanı sıra iki tutuksuz sanığın da cinayete yardım ettikleri ve çeşitli suçlamalarla yargılanacakları belirtildi.

Sanıkların, Arslantürk'ü kaçırma ve sonrasında darbetme planları, oldukça detaylı bir hazırlık sürecini içeriyor. İddianamede anlatıldığı üzere, sanıkların maktulün evinin elektriğini kesmek, güvenlik kameralarından kaçınmak ve maktulü etkisiz hale getirmek için kullandıkları yöntemler, cinayetin ne kadar planlı ve kararlı bir şekilde işlendiğini gözler önüne seriyor.

Sanıkların, cinayeti bir trafik kazası gibi göstermek için maktulü öldürdükten sonra arabasının şoför koltuğuna yerleştirip, aracı bir su kanalına doğru ittikleri anlatılıyor. Bu planın, olayın sıradan bir trafik kazası olarak algılanmasını sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.

Sanıklardan biri olan B.E.'nin, maktulü korkutmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiğini iddia ettiği ancak işlerin kontrolden çıkarak Arslantürk'ün ölümüyle sonuçlandığı ifade ediliyor. Diğer sanıklar ise kendilerinin Arslantürk'ün ölümüyle doğrudan bir ilişkileri olmadığını savunuyorlar. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame ile birlikte, sanıkların yargılanma süreci başlamış durumda.

Yorumlar