Kayseri'de FETÖ'nün avukat yapılanması davası

- Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan, KHK ile kapatılan AHUDER yöneticisi 5'i tutuklu 17 avukatın yargılamasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de FETÖ'nün avukat yapılanması davası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER) yöneticisi ve üyesi 5'i tutuklu 17 avukatın yargılamasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan A.K.G, H.Ö, B.S.Ç, A.O.T. ve S.G. ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan tutuklu sanık eski AHUDER Başkanı S.G, bazı avukat arkadaşlarıyla gittiği oturma grubunda "Sami Hoca" adında birinin dini sohbetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Sohbet hocasının iş yerine geldiğini ve kendisinin telefonuna bir program yüklediğini ileri süren S.G, şunları anlattı:

"Bana bir mesajlaşma programı olduğunu ve oradan yazışabileceğimizi söyledi. Ben de indirdim. Zaman zaman bu programı kullandım. Dosyada bulunan ByLock içeriklerini hatırlamıyorum. Dosyada, Melikşah Üniversitesi davasında yargılanan sanıkların emniyet sorgusunda avukatlığını yaptığım yer alıyor. Bu operasyonun sonunda adliye önünde bir açıklama yaptım. Bu açıklamayı bir örgüt adına değil, kişisel görüşlerimi aktarmak için yaptım. Başkanı olduğum AHUDER'in, baro seçimlerinde kitle olarak bir adayı desteklemesi söz konusu değildir. Bu davada örgüt yöneticisi olarak yargılanıyorum. Ne bir örgüte üyeyim ne de bir örgütün yöneticisiyim."

Tanık Avukat Yakup Yurtsever ise "FETÖ diye bir örgüt varsa AHUDER, bu örgütün yan koludur. Bu dernek Kayseri Barosu'na alternatif olarak kuruldu." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün, hukuk fakültesinde okuyan öğrencilere burs ayarlayarak örgüte eleman kazandırdığını savunan Yurtsever, "AHUDER'de memur sınavlarına girecek insanlara sınav soruları dağıtıldı." iddiasını paylaştı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık S.G. ile tutuksuz yargılanan S.G. dışındaki sanıkların dosyalarını ayırarak her bir sanığın ayrı ayrı yargılanmasına ve A.O.T'nin tahliyesine karar verdi.

Duruşma, eksiklerin tamamlanması için 30 Ocak 2018'e ertelendi.

Yorumlar