Kaykayda hedef olimpiyat kotası

- Geçen yıl kurulan Türkiye Kaykay Federasyonunun ilk başkanı Sedat Çelenk: "Hedefimiz 1 veya 2 sporcu ile kota alarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmak" - "23 ilde 351'i erkek, 75'i kadın olmak üzere 426 lisanslı sporcuya ulaşmış bulunmaktayız" - "Kulüpleşme faaliyetlerine 2019 yılı itibarıyla geçmeyi planlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kaykayda hedef olimpiyat kotası


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Geçen yıl kurulan Türkiye Kaykay Federasyonunun ilk başkanı Sedat Çelenk, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için 1 ya da 2 kota almayı hedeflediklerini söyledi.

Sedat Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpik branşlar arasında yer almasına karar verilen ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları programına eklenen kaykay branşının, 17 Ağustos 2017 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığının oluru ve 12 Eylül 2017'de yapılan federasyon başkanlığı seçimiyle spor federasyonu olarak kurulduğunu hatırlattı.

Seçim sonucunda ilk federasyon başkanı olarak kendisinin göreve geldiğini ifade eden Sedat Çelenk, ilk aşamada federasyonun fiziki ve mevzuat altyapılarının hızla tamamlandığını vurguladı.

Çelenk, hakem kurslarının ardından 48 aday hakemin yarışmalarda görev alacak şekilde yetiştirildiğini dile getirdi.

14 ve 18 yaş altı ile büyük kadın ve erkekler kategorilerinde bölge ve yarı final yarışları yapıldığını aktaran Çelenk, "Yarışmalar neticesinde kategorilerinde ilk 16'ya giren sporcularımızın yarışacağı Türkiye Şampiyonası'nı 14-15 Temmuz tarihlerinde Bursa'da gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.


- 426 lisanslı sporcu


Sedat Çelenk, 426 lisanslı sporcularının olduğunu dile getirdi.

"Bu tarih itibarıyla 23 ilde 351'i erkek, 75'i kadın olmak üzere 426 lisanslı sporcuya ulaşmış bulunmaktayız." diyen Çelenk, Türkiye Şampiyonası'nın ardından oluşturulacak milli takım kadrosunun seçimi için ağustos ayında kamp planladıklarını ifade etti.

Oluşturulacak milli takımı, yurt dışında gerçekleştirilecek kamplarla Ocak 2019'dan itibaren başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kota müsabakalarına hazırlamayı amaçladıklarını vurgulayan Çelenk, "Hedefimiz 1 veya 2 sporcu ile kota alarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmak." dedi.


- Tesis için görüşmelere devam


Sedat Çelenk, kaykayın gelişimi için gerekli olan tesis altyapısının tamamlanmasına çalıştıklarını kaydetti.

Tesisleşme konusunda belediye başkanlarıyla görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Çelenk, şöyle devam etti:

"Antalya, Diyarbakır, Kocaeli, Bursa, İstanbul, İzmir, Aliağa ve Odunpazarı belediye başkanlıkları başta olmak üzere birçok belediyeyle görüşmelerimiz devam ediyor. Tesislerin uluslararası standartlarda yapılabilmesi için federasyonumuzca teknik destek sağlanıyor."

Kaykay branşının tanıtımı amacıyla okullarda faaliyetler düzenlendiğine dikkati çeken Çelenk, "İlk antrenör kursumuzu 20 kişinin katılımı ile Bursa ve Ankara'da iki etap olarak gerçekleştirdik. Antrenör kurslarımız devam edecek. Kulüpleşme faaliyetlerine 2019 yılı itibarıyla geçmeyi planlıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar