Kayıp ehliyet için gazete ilanı gerekir mi? Gerekli Belgeler 2020 nedir?

Kayıp ehliyet için gazete ilanı vermek gerekir mi, 2020 yılında kayıp ehliyet için gerekli olan belgeler nelerdir, neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Kayıp ehliyet için gazete ilanı gerekir mi?

Ehliyetini kaybedenler ya da yeni çipli ehliyet ile ehliyetini değiştirmek isteyenlerin kafalarında bazı soru işaretleri oluyor. 

Bunlardan en önemlisi de "kayıp ehliyet için gerekli belgeler nelerdir veya kayıp ehliyet için gazete ilanı vermek gerekir mi?" sorusudur. 

Kayıp ehliyetini yenilemek isteyenlerden istenen belgeler ile eski ehliyetini yeni çipli ehliyet kartıyla değiştirmek isteyenlerden istenen belgeler aslında farklı değil. 

Eskiden kayıp ehliyet için gazete ilanı vermek ve bu ilanı çıktıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüp göstermek gerekiyordu. Ancak şimdi böyle bir durum söz konusu değildir. 

KAYIP EHLİYET İÇİN RANDEVU

Öncelikle kayıp ehliyetini yeniden çıkarmak veya mevcut ehliyetini değiştirmek isteyenler Nüfus Müdürlükleri'nden randevu almaları gerekiyor. Ehliyet randevusu için 199 Numaralı Nüfus Müdürlüğü numarasını arayarak randevu alabilir. 

Telefon üzerinden randevu alamayanlar için farklı bir alternatif de söz konusudur. O e-Devlet Kapısı'nda veya randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu almaktır.

KAYIP EHLİYET İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Peki, şimdi kayıp ehliyet için istenen belgeler nelerdir? 

İşte kayıp ehliyet için istenen belgeler: 

1- Yeni çekilmiş en az 2 adet biyometrik fotoğraf

2- Kimlik kartı veya pasaport

3- Sağlık Raporu

4- Kan Grubu'nu gösterir kart

5- Bankaya yatırılan 15 TL'nin dekontu

KAYIP EHLİYET İÇİN GAZETE İLANI GEREKİR Mİ?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, kayıp ehliyet için artık gazetelere ilan vermek gerekmiyor.

Yorumlar