Kayak merkezlerindeki kar kalınlığında son durum

Kayak merkezlerinde bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle beklenen kalınlığa bir türlü ulaşılamıyor. Şu ana kadar en yüksek kar kalınlığı ise Erzurum'da kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayak merkezlerindeki kar kalınlığında son durum

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dayanarak, Türkiye'deki önemli kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ve hava durumu raporlarına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Bu verilere göre, Palandöken kayak merkezi, 145 santimetre ile en fazla kar kalınlığına sahip olurken, diğer popüler merkezlerdeki kar ve hava durumları da incelendi.

KAR KALINLIKLARI VE KAYAK MERKEZLERİ

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları değişkenlik göstermekte. En çok kar kalınlığına sahip olan Palandöken, 145 santimetrelik bir kar örtüsüne ev sahipliği yaparken, Hakkari 140 santimetre ile bu listenin ikinci sırasında yer alıyor. Kartalkaya ve Sarıkamış sırasıyla 130 ve 125 santimetre kar kalınlığıyla ön plana çıkıyor. Diğer merkezler arasında Ergan 106, Uludağ 32, Hesarek 28, Yalnızçam 20, Erciyes 18 ve Ilgaz ise 15 santimetre kar kalınlığına sahip.

HAVA SICAKLIKLARI VE TAHMİNLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağladığı verilere göre, kayak merkezlerinde hava sıcaklıkları da çeşitlilik gösteriyor. Palandöken kayak merkezinde en düşük hava sıcaklığı -6, en yüksek ise -4 derece olarak kaydedildi. Hakkari kayak merkezi, en düşük -7 ve en yüksek -3 derece sıcaklıkla takip etmekte. Kartalkaya -10 ile -8, Sarıkamış -5 ile 0, Ergan -6 ile -3, Uludağ -8 ile -7, Hesarek -4 ile -2, Yalnızçam -10 ile -1, Erciyes -7 ile -2 ve Ilgaz -7 ile -5 derece arasında değişen sıcaklık değerlerine sahip. Bu veriler, kayak merkezlerinde kar yağışlı bir hava durumunu işaret ediyor.

Yorumlar