Kayak merkezlerinde tatil keyfi başladı

Kayak merkezleri hafta sonu nedeniyle tatilcilerle doldu taştı. Özellikle Uludağ ve Kartalkaya tatilci yoğunluğu yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kayak merkezlerinde tatil keyfi başladı

Kışın başlamasıyla kayak merkezlerinde yoğunluk başladı. Kış tatilinin gözde merkezleri yavaş yavaş tatilcileri ağırlamaya başlıyor. Özellikle de Kartalkaya ve Uludağ gibi Türkiye'nin önde gelen kayak ve tatil merkezleri hafta sonu olması nedeniyle dolmaya başladı. 

Uludağ'da yaklaşık 6 bin yatak kapasiteli oteller kış sezonuna bu hafta sonu gelen tatilcilerle merhaba dedi. 

Tatilciler Uludağ'da kayak, snowboard, kızak ve kar motosikleti gibi aktivitelerle karın tadını çıkardı. Kimileri kayak takımı ve kızakla, kimileri de naylon poşetler üzerinde kayak yaptı.

Kayak merkezleri tatilcilerle doldu taştı

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "Oteller Bölgesi"nde kar kalınlığı 21 santimetre ölçüldü.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 6, en yüksek sıfır derece olduğu bölgede gelecek hafta sonuna kadar yapılan tahminlerde, kar yağışı beklenmiyor. 

KARTALKAYA'DA DA TATİLCİ AKINI BAŞLADI

Kayak sezonunun 13 Aralık'ta açılmasıyla çok sayıda tatilci hafta sonu tatilini, Ankara ile İstanbul arasında yer alan ve 2 bin 200 metre yükseklikteki Köroğlu Dağlarının zirvesinde bulunan Kartalkaya'da geçirmeyi tercih etti. 

Kayak merkezleri tatilcilerle doldu taştı

Günübirlik veya konaklamak amacıyla kayak merkezini tercih eden tatilciler, yapay sistemle kar kalınlığının yer yer 50 santimetreyi geçtiği pistlerde kayak ve snowboard yaparak eğlendi. Çocuklar ise aileleriyle kızakla kaydı. 

Kayak merkezinde bulunan 2 binden fazla yatak kapasitesine sahip 5 otel, yüzde 80 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

Yorumlar