Kavurucu sıcaklarından kaçan Iraklı turistlerin ilk tercihi Türkiye

- Irak Turizm Kurulu Başkanı Mahmud ez-Zubeydi: "Iraklılar, yakın ülkeleri tercih ediyor. Çoğu da Türkiye'ye gidiyor. Havası, çarşıları, turistlere yönelik uygulamalarının kolaylığı ve kültürel yakınlık bunda etkili oluyor" - Banyas Seyahat Acentesi Müdürü Hasan Ali: "Seyahat acentelerinin verilerine göre, turistik ziyaret amacıyla her hafta ortalama 22 bin 500 Iraklı Türkiye'ye gidiyor" - Tatil için Türkiye'yi tercih eden Abdulmunim Rahim isimli Iraklı: "Türkiye hakkında çok şey duymuştum. Doğal güzellikleri, turistik yerleri anlatılırdı hep. O yüzden bu yaz tatilimi Türkiye'de geçirdim"

Google Haberlere Abone ol
Kavurucu sıcaklarından kaçan Iraklı turistlerin ilk tercihi Türkiye

BAĞDAT (AA) - ALİ CEVAD - Termometrelerin yer yer 50 dereceyi geçtiği Irak'ta, kavurucu sıcaklardan uzakta bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihi Türkiye oluyor.

Yazın kavurucu sıcaklarından kaçmak isteyen Iraklıların Türkiye'yi tercih etmelerinin en önemli sebebi hiç şüphesiz vize işlemlerindeki kolaylık ve iki ülke arasındaki kültürel yakınlık.

AA muhabirine konuşan Irak Turizm Kurulu Başkanı Mahmud ez-Zubeydi, diğer ülkelere oranla yolculuk masrafının daha az olmasından ötürü Iraklıların tercih ettikleri ilk turizm rotasının Türkiye olduğunu söyledi.

Zubeydi, "Iraklılar, yakın ülkeleri tercih ediyor. Çoğu da Türkiye'ye gidiyor. Havası, çarşıları, turistlere yönelik uygulamalarının kolaylığı ve kültürel yakınlık bunda etkili oluyor." dedi.

- "Her hafta 22 bin 500 Iraklı Türkiye'ye gidiyor"

Banyas Seyahat Acentesi Müdürü Hasan Ali, Türk hükümetinin özellikle vize konusunda zorluk çıkarmaması, havalimanlarında turistlere sağladığı kolaylıklar ve ülkedeki turizm hizmetlerinin iyi oluşunun, Iraklıların Türkiye'yi tercih sebepleri arasında olduğunu belirtti.

"Seyahat acentelerinin verilerine göre, turistik ziyaret amacıyla her hafta ortalama 22 bin 500 Iraklı Türkiye'ye gidiyor." diyen Ali, Iraklı turistlerin yüzde 80'inin İstanbul'u tercih ettiğini, bu şehri sırasıyla Antalya ve Trabzon'un takip ettiğini aktardı.

Ali, uçak biletleri pahalı olduğu için Iraklıların genelde otobüsle Türkiye'ye geldiklerini kaydetti.

- "Türkiye hakkında çok şey duymuştum"

Başkent Bağdat'ın doğusundaki Rasafe'de öğretmenlik yapan Abdulmunim Rahim de tatil için Türkiye'yi tercih eden Iraklılardan biri.

Seyahat acentelerinin düzenlediği bir tura dahil olarak geçen ay Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyleyen Rahim, "Türkiye hakkında çok şey duymuştum. Doğal güzellikleri, turistik yerleri anlatılırdı hep. O yüzden bu yaz tatilimi Türkiye'de geçirdim." dedi.

Bağdat'taki bir seyahat acentesine başvurduğunda seyahat işlemlerinin uzun süreceğini düşündüğünü dile getiren Rahim, ancak düşündüğü gibi olmadığını, şirketin Türkiye'ye çok uygun fiyatlarda günlük turlar düzenlediğini aktardı.

Rahim, "Kalabalığa rağmen özellikle İstanbul'da havalar çok güzeldi. Sultanahmet'i çok beğendim." şeklinde konuştu.

- "Her yıl en az bir kez Türkiye'ye gidiyorum"

Sanayi ve Maden Bakanlığı'nda çalışan Haydar Abdulemir isimli Iraklı da bu yıl iki haftalık tatilini Türkiye'de geçirdiğini belirtti.

"2008'den bu yana her yıl en az bir kez yaz tatilimi geçirmek üzere Türkiye'ye gidiyorum. Bağdat'taki günlük yaşamın stresinden uzakta, rahat bir nefes alıyorum." diyen Abdulemir, genelde İstanbul'u tercih ettiğini, Taksim'de güzel vakit geçirdiğini söyledi.

Abdulemir, İstanbul kent merkezinde biraz kaldıktan sonra daha sakin bir ortam için adalara gittiğini anlattı.

Yorumlar