Kavurmacı'nın şirketinden açıklama: Ebed Devlet

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tutuklanmasından sonra sahibi olduğu şirketten, "Ebed Devlet" vurgulu bir açıklama geldi

Google Haberlere Abone ol
Kavurmacı'nın şirketinden açıklama: Ebed Devlet
FETÖ soruşturması kapsamında TUSKON'a yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra hakkında tutuklama kararı verilen Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tutuklanmasıyla ilgili şirketinden açıklama geldi. 'FETÖ' ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Osmangazi'nin Ebed Devlet ülküsü hatırlatılarak Aydınlı Grup'un bundan sonra da bu ülkede ilerleyeceği kaydedildi. 

Şirketten yapılan açıklamanın tam metni şöyle: TUSKON Soruşturması kapsamında şirketimiz ile ilgili olarak birinci dereceden sizleri bilgilendirdik ve bilgilendirmeye de devam edeceğiz. Bugün itibariyle, İlgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ömer Faruk Kavurmacı’nın, söz konusu dosya ile ilgili yargılanmasının tutuklu olarak yapılmasına karar verilmiştir.

Sayın Ömer Faruk Kavurmacı, 1 Mart 2014 tarihli TUSKON Genel Kurul toplantısından sonra TUSKON’un hiçbir toplantısına katılmadığı gibi bu kuruluştaki tüm görevlerinden de istifa etmiştir. Ayrıca söz konusu toplantıda; “Cumhurbaşkanı tehdit edilirken o da alkışlıyordu” yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin doğru olmadığı, FETÖ üyesi Rızanur Meral’in bu sözleri esnasında ve sonrasında “çılgınlar gibi alkışlamadığı”, toplantıdaki diğer iş adamlarının aksine Sayın Ömer Faruk Kavurmacı’nın özellikle ayağa kalkmayarak ve bu sözleri alkışlamayarak tepkisini ortaya koyduğu, bu haberlerin uzantısında yer alan videolarda da (TV Görüntüleri 01:13. Dakika) görülmektedir.

Bu noktada, yüce adaletin tecelli edeceğine ve Sayın Ömer Faruk Kavurmacı’nın beraat ederek işine ve ailesine en kısa zamanda döneceğine olan inancımız tamdır.

Şirketimizde %1 hissesi bulunan ve profesyonel bir çalışan olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ömer Faruk Kavurmacı’nın görevini bu süreçte Kurucu hakim hissedar, Danışma Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Şevki Kavurmacı üstlenmiştir.

Kurumumuz, bugün 36 ülkede, 4.500’e yakın çalışanı, 500 mağazası, 1250 satış noktası, 250 kurumsal müşterisi ve 500 ulusal, 50 uluslararası tedarikçisiyle kurucu hakim ortağımız Sayın Mustafa Şevki Kavurmacı’nın liderliğinde, bundan 51 yıl önceki heyecan, enerji ve vatan sevgisi ile çalışmaya, üretmeye ve ülkesine değer katmaya devam etmekte ve edecektir.

Kurucumuz Mustafa Şevki Kavurmacı’nın tanımladığı üzere; “ Kurumumuz, Atamız Osman Gazi’den tevarüs eden ‘Ebed Devlet’ ülküsünün aşkıyla hayattar olmayı şiar edinmiştir. Bu hayatiyetinin de kıyamete kadar devamının ancak Cenab-ı Hakk’ın ilahi rızasının ihya edilmesiyle tahakkuk edeceğinin de farkındadır. Bu farkındalık temel değerlerde hayat bulmuş ve tüm çalışanlar ve paydaşlar tarafından dini, milli ve insani bir vazife olarak kabul görmüştür.”

Bilmenizi isteriz ki, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam eden Kurumumuz, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de barış ve huzurumuzu yok etmeye dönük hain düşüncelere ve kötü niyetlere sahip FETÖ/PDY ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun, ülkemizin, milletimizin, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında yer alarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Yorumlar