Katilin elindeki üç hilal dövmesi tepki çekti

Aydın'da yaşlı kadına cinsel saldırıda bulunduktan sonra onu katleden katilin elindeki üç hilal dövmesi MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tepkisini çekti. Bahçeli araştırma talep ettiği, İçişleri Bakanlığı ise açıklama yaptı, inceleme başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Katilin elindeki üç hilal dövmesi tepki çekti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da 92 yaşındaki yaşlı kadına tecavüz ettikten sonra onu öldüren katilin kolundaki üç hilal dövmesine tepki gösterdi. Bahçeli, katilin kolundaki dövmenin bilinçli bir oyunun parçası mı yoksa gerçek mi olduğunun araştırılmasını talep etti. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında şunları söyledi: 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan şiddet ve cinayet vakaları insanım diyen herkesin kanını dondurmuştur. Suçsuz ve günahsız masum kadınlara yönelmiş hunhar saldırılar toplumsal huzur ve insanlık değerlerini hedef almıştır.

Samsun’un Canik ilçesinde, yanında küçücük kızı olmasına rağmen boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında hiç acımadan, hiç gözünün yaşına bakılmadan alçakça dövülen hanım kardeşimiz bizleri derinden yaralamıştır. Bu caniye zalimliğinin hesabı sonuna kadar sorulmalıdır.

Bir diğer sarsıcı olay ise Aydın’da görülmüştür. 92 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunduktan hemen sonra boğarak öldüren bir katil Nazilli’de bir otel odasında yakalanmıştır. Bu cinayetin failinin en ağır cezaya çarptırılması insanlık onurunun bir gereğidir.

92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur.

Gerek güvenlik güçlerimiz, gerek adli makamlarımız, gerekse de Aydın il teşkilatımız üç hilalli dövmeyle afişe edilen cani hakkında ihtiyaç olan incelemeleri derinleştirmelidir. Bir kadına el uzatan, dil uzatan, kanına ve canına kast eden bir yaratığa tahammülümüz yoktur.

Milliyetçi Hareket Partisi, lekesiz, gölgesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu vasıtasıyla karalanmasına asla göz yummayacaktır. Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir.

Kadın cinayetlerini, kadına şiddeti bütün kalbimle ve hissiyatımla lanetliyorum. Aydın’da katledilen merhumeye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, Samsun’da menfur saldırıya uğrayan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İçişleri Bakanlığı, Aydın'da dün evinde ölü bulunan 92 yaşındaki kadının katil zanlısının, adliyeye sevki sırasında elindeki dövmenin görülmesinde bir ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için 2 başmüfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Aydın'da, 92 yaşındaki bir kadının canice işlenen bir cinayet sonrasında hayatını kaybetmesinin ardından, failin adliyeye kelepçeli bir şekilde götürülmesi esnasında elindeki dövme görüntüsünün yansıması ile ilgili olarak herhangi bir ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için Bakan onayı ile bir Mülkiye Başmüfettişi ve bir Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir."

 

 

Yorumlar