Katar Emiri'nden Donald Trump'a ret

Katar Emiri, ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'a davetini reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Katar Emiri'nden Donald Trump'a ret

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Körfez ülkelerine yaptığı baskıyla Katar'a yaptırımlar uygulatan ABD Başkanı Donald Trump, Katar'dan beklemediği bir tepki aldı. Katar Emiri, Donald Trump'ın Beyaz Saray davetini reddetti. 

ABD Başkanı Donald Trump, Körfez'deki krizin çözümü için Katar Emiri'ni Beyaz Saray'a davet etmişti. AP'ye konuşan Katarlı bir diplomat, Al Thani'nin mevcut durum devam ederken ülkeden ayrılmayacağını, bu nedenle Beyaz Saray'a gitmeyeceğini söyledi.

TESLİM OLMAYAYACAĞIZ

Bir çok ülke tarafından diplomatik ilişkilerin kesildiği Katar’ın Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, “Teslim olmaya hazır değiliz ve teslim olmaya asla hazır olmayacağız” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Tani, birçok ülkenin Katar’la diplomatik ilişkileri kesmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Başarılı ve yenilikçi olduğumuz için yalnızlaştırıldık. Biz terör için değil barış için bir zeminiz. Bu anlaşmazlık tüm bölgenin istikrarını tehdit ediyor” dedi. “Teslim olmaya hazır değiliz ve teslim olmaya asla hazır olmayacağız” diyen Tani, İran’ın Katar için gıda yardımı sağlamaya hazır olduğunu ancak bu teklifi henüz kabul etmediklerini söyledi.

KATAR RUSYA İLE TEMASA GEÇİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin, cumartesi günü Moskova'da görüşeceği bildirildi.

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'nin Dışişleri Bakanlığından bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Al Sani, cumartesi günü Moskova'yı ziyaret ederek, Lavrov ile bir araya gelecek.

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Al Sani'yi kabul etmeyi planlamadığını söyledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları da katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

Diplomatik abluka altındaki Katar, kendisine yöneltilen iddiaları reddederek, amacı devlete zarar vermek olan tamamı uydurma bir iftira kampanyasına maruz kaldığını belirtmişti.

RUSYA'DAN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini söylemişti.

Lavrov, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bölgede gerilimi artıracak her gelişme endişe oluşturuyor. Her türlü anlaşmazlığın müzakere masasında çözülmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz." demişti.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya'nın diğer ülkelerin iç işlerine karışmadığını ve sorunun barışçıl bir ortamda çözülmesinden yana olduğunu belirmişti.

Yorumlar

ihsan keriz trump hem komplo yapıyor arkasındanda güya barıştıracak söğüşlemek için kendi borçlarını nonlara ödetecek eşkıya terörist katil
Orhan Özberber Helal olsun Allah bizimle