Katalonya Meclis Başkanı, hakkındaki soruşturmada ifade verdi

- Savcı ve hakimin sorularını cevaplamayı reddeden Forcadell, sadece avukatının sorularına karşılık verdi

Google Haberlere Abone ol
Katalonya Meclis Başkanı, hakkındaki soruşturmada ifade verdi

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminin Meclis Başkanı Carme Forcadell, bağımsızlık yanlısı girişimlerle bağlantılı olarak Anayasa Mahkemesi kararına itaatsizlik ettiği suçlamasıyla hakkında açılan soruşturmada ifade verdi.

Soruşturmaya gelirken Forcadell'i, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere destek veren siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yalnız bırakmadı.

Aralarında Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, eski Katalonya Başkanı Artur Mas ve Katalonya özerk yönetim hükümeti yetkililerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, Forcadell ile Katalan Meclisi'nin önünde buluştuktan sonra "bağımsızlık" sloganı atarak ve Katalonya flamaları sallayarak hep birlikte mahkeme binasına yürüdüler.

Soruşturmayı açan Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesi Savcısı Maria Eugenia Alegret ile hakimin sorularını yanıtlamayı reddeden Forcadell, yarım saat süren ifadesinde sadece kendi avukatının sorularını cevapladı.

Katalonya Meclis Başkanı, 27 Temmuz'da Katalonya özerk yönetim parlamentosunda bağımsızlık yanlısı bir önergenin oylanmasına müsade ederek, Anayasa Mahkemesine itaatsizlik ve görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Öte yandan Podemos partisinin lideri Pablo Iglesias, sosyal medya aracılığıyla yayınladığı mesajda Forcadell'in mahkemede ifade vermiş olmasını eleştirerek, bunun "İspanyol ve demokrat olarak kendisini utandırdığını" belirtti.

Bağımsızlık yanlısı girişimlerden dolayı 5 Katalan siyasetçi hakkında açılmış farklı dava veya soruşturmalar bulunuyor.

Yorumlar