Kastamonu'da FETÖ/PDY davası

- Biri örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen 2 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kastamonu'da FETÖ/PDY davası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu 2 öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmakla suçlanan ve örgütün Kastamonu'daki üst yöneticisi olduğu iddia edilen tutuklu sanık Hüdaverdi Cankara Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanık Harun Raşit E, mahkemede hazır bulundu.

Sanık Cankara, savunmasında örgütün üst yöneticisi olduğu iddialarını reddetti.

Mahkeme heyetinin "Hakkınızda Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale ve İnebolu adliyelerindeki memurlardan sorumlu olduğunuz yönünde iddialar var. Bu konuda ne diyeceksiniz?" diye sorması üzerine Cankara, "Sohbetleri organize ettiğimi ya da bu adliyelerden sorumlu olduğumu iddia eden kişiler bana iftira atıyor. Dikkatli bakıldığında hakkımda tanıklık yapan kişilerin ifadeleri arasında çelişkiler var. Kendilerini kurtarmak için bana iftira atıyorlar." dedi.

ByLock kullanmadığını ileri süren Cankara, "Ben böyle bir program kullanmadım. Kullandığım yönündeki iddialar gerçek değil. Ben bu örgüte üye değilim, bana iftira atıyorlar." dedi.

Sanık Harun Raşit E. ise örgütle hiçbir bağının bulunmadığını öne sürdü. Örgüte yakınlığıyla bilinen sendikanın bir süre üyesi olduğunu kabul eden sanık, "Sendikanın faaliyetlerinde yer almadım. Çeşitli eylemlere çağırdılar ama gitmedim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Yorumlar