Kastamonu'da FETÖ/PDY davası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan sanık, adli...

Google Haberlere Abone ol
Kastamonu'da FETÖ/PDY davası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan sanık, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde, Abana ilçesindeki bazı iş adamlarına yönelik örgüt üyesi oldukları iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan tutuklu sanık Z.A.Ş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, tutuksuz sanıklar B.I. ve Y.K. ile avukatları mahkemede hazır bulundu.

Z.A.Ş, savunmasında ilçede bir dönem Zaman gazetesinin dağıtımını üstlendiğini söyledi.

Hiçbir terör örgütüne üye olmadığını savunan Z.A.Ş, "Yaklaşık 1 yıldır cezaevindeyim. Rahatsızlıklarım var. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme başkanının, "Savcılıktaki ifadenizde 'Fetullah Gülen terör örgütü elebaşısı değil' demişsiniz. Bu konuda ne diyeceksiniz?' diye sorması üzerine Z.A.Ş, "O gün tansiyonum yükselmişti. Ne dediğimi hatırlamıyorum. Bu ifadeyi kesinlikle kabul etmiyorum. Ben böyle bir şey demedim." diye konuştu.

Diğer sanıkları ve avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, Z.A.Ş'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Abana ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzenlenen operasyonda Z.A.Ş, B.I. ve Y.K.Ş, gözaltına alınmış, B.I. ve Y.K.Ş adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Z.A.Ş. tutuklanmıştı.


Yorumlar