Kassam, 825 İsrail askeri aracını imha etti

Kassam Tugayları, şu ana kadar 825 adet İsrail askeri aracını imha ettiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kassam, 825 İsrail askeri aracını imha etti

Kassam Tugayları'ndan Direniş Mesajı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımlanan bir video kaydında, Gazze'de devam eden çatışmalarda İsrail'e karşı direnişlerini sürdürdüklerini ve büyük kayıplar verdirdiklerini belirtti. Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun 83'üncü gününde yapılan açıklamada, Gazze'deki kara harekatının başlamasından bu yana İsrail askeri güçlerine büyük zarar verdiklerini ifade etti.

Sahadaki direnişçilerin, İsrail askerleri ve askeri araçlarına yönelik hedeflemelerine devam ettiğini aktaran Ubeyde, en az 825 personel aracı, tank, buldozer ve diğer askeri araçların kısmen ya da tamamen imha edildiğini dile getirdi. Ayrıca, çeşitli silahlar kullanılarak İsrail güçlerine can kaybı verdiklerinin altını çizdi.

Direnişçiler tarafından İsrail askerlerinin nasıl hedef alındığını gösteren çok sayıda video yayımlandı. Ubeyde, bu yayımlanan videoların, yaşananların sadece küçük bir kısmını temsil ettiğine işaret etti.

Ubeyde, İsrail ordusunun son 12 hafta boyunca masum insanlara yönelik saldırılarının durmasını öncelikli hedef olarak belirtti. Bu saldırılar durmadıkça, herhangi bir takas anlaşması ya da teklifin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Mısır'ın 27 Aralık'ta, 7 Ekim'den beri süren İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi için ateşkes teklifinde bulunduğu belirtildi. Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, taraflardan henüz resmi bir cevap alamadıklarını açıkladı.

Yorumlar