Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişme, idam kapıda

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da katledilmesinde rol aldığı iddia edilen 11 kişi Riyad'da mahkemeye çıkartıldı. Cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Kahtani ise mahkemede görülmedi. Öte yandan yargılanan 5 kişinin idam cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişme, idam kapıda

Geçen yıl uluslararası kamuoyunun gündemine damga vuran Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Cinayetle ilgili sorumlu olduğu düşünülen 11 kişi Riyad'da mahkemeye çıkarıldı. Fakat duruşmaya cinayetin azmettiricisi olduğu ve olayda büyük rol aldığı düşünülen Kahtani'nin katılmaması uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.

İDAM CEZASIYLA KARŞI KARŞIYALAR

Suudi Arabistan'da bulunan üst düzey bazı yetkililer, "Suud el-Kahtani'nin olmaması ne anlama geliyor? Suudiler onu koruyor mu yoksa ayrı bir yerde mi ceza verecekler? Bunu kimse bilmiyor" dedi. Yetkililer, yargılanan 1 kişiden 5'inin idam cezasıyla karşı karşıya olduğunu da aktarırken Kahtani'nin duruşmalarda yer almamasının sebebi net değil.

TERCÜMAN YASAĞI

Arapça gerçekleşen dava sürecini diplomatların izlemesine izin verildiği fakat tercüman getirmelerinin yasak olduğu öğrenildi. Ayrıca duruşmalar bir gün önce duyuruluyor.

Yorumlar