"Kaset komplosu" davası

- Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
"Kaset komplosu" davası

ANKARA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık eski polis memuru Davut Ersoy, 21 Mart 2008'de Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığını, 2011'e kadar bu birimde çalıştığını söyledi.

Ersoy, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmesi ile vatana bağlılığı gibi sebeplerle istihbarata seçildiğini düşündüğünü, çalıştığı sürede de hiçbir örgütten talimat almadığını savundu.

Dinleme talep formlarının 4 tanesi üzerindeki imzası dolayısıyla kendisine suçlamalar yapıldığını söyleyen Ersoy, "Ben sadece yazıcı büro personeli olarak görev yaptım. İletişim ve talep formunu düzenlerken suç işleme kastıyla hareket etmedim. Benim dinleme yetkim, dinlenecekleri görmem gibi yetkim yoktur. Bu işlemler dinleme bölümünce yetkili personelce yapılmaktadır." dedi.

Amirlerinin emriyle inisiyatif ve tasarrufu olmadan sekreterya görevi yaptığını öne süren Ersoy, tahliye talebinde bulundu.

Sanık eski polis memuru Ersin Erdin de üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söylediği savunmasında, Feridun Pehlevan ve İhsan Barutçu'nun ikametine ses ve görüntü cihazı yerleştirilmesiyle ilgili çalışmalarla alakalı suçlamalar olduğunu belirtti.

Suç tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğunu anlatan Erdin, bu kişilere yönelik bir çalışmaya katılmadığını savundu.

Erdin, FETÖ üyeliğini kabul etmeyip, örgütün haberleşme programı ByLock'u da kullanmadığını öne sürdü.

Örgüte himmet verdiği iddiasının da doğru olmadığını ileri süren Erdin, FETÖ üyelerince yapılan fişlemede, iddianamede "her şeyiyle kendisini örgüte teslim etmiş polis memurlarını" ifade ettiği belirtilen "derece 1" şeklinde kodlamasını da kabul etmedi.

Erdin, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya öğleden sonra devam edilmek üzere ara verildi.

Yorumlar