"Kaset komplosu" davası

- Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Google Haberlere Abone ol
"Kaset komplosu" davası

ANKARA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev yapmış, tutuksuz yargılanan eski polis memurları savunma yaptı.

Sanık N.A, yazıcı olarak görev yaptığını, gelen talep formlarını yazdıktan sonra altına imza ve paraf attığını, görevinin bundan ibaret olduğunu söyledi.

N.A, suçlamanın da evrakların altında imzasının olmasından kaynaklandığını ifade ederek, FETÖ ile bir bağının bulunmadığını öne sürdü.

Sanık R.Ş. de Nihat Ali Özcan'ın usülsüz dinlenmesini gerçekleştiren kişilerden olduğu gerekçesiyle soruşturmada yer aldığını ancak bu kişiyle ilgili dinlemeler yapıldığı sırada, 2007'de Kırıkkale'de görevli olduğunu söyledi.

R.Ş, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğüne ise 2008'de atandığını belirterek, o dönemde Kırıkkale'de bulunduğu için Özcan'ı dinlemediğini savundu.

Sanık R.A. da isnat edilen suçlamaları kabul etmediği savunmasında, Aydın Deliktaşlı'nın ikametine koyulan cihazı söken polislerin içinde yer aldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti.

R.A, böyle bir çalışmaya kesinlikle katılmadığını iddia ederek, cihazın sökülmesine yönelik teknik bilgisinin de bulunmadığını söyledi.

Yusuf Ziya Yağmur'un dairesine ses ve görüntü cihazları yerleştirmek için giren ekibin güvenlik önlemlerini alanlar arasında bulunduğu iddiasının da doğru olmadığını ileri süren R.A, İstihbarat Daire Başkanlığının çalışma yapıldığı iddia edilen yere yakın olduğunu, şoförlüğünü yaptığı amirleri buraya getirip götürürken telefon sinyalinin düşmüş olabileceğini iddia etti.

Sanık emekli polis memuru Y.D. de dinlemelerle alakalı mahkemeye giden üst yazılarda parafı bulunduğu için bu davaya dahil olduğunu anlattı.

Y.D, günde 100-150 evrak imzaladıklarını belirterek, yazılı emir niteliğindeki talep formlarını hazırladıklarında, yapacağı işlemin altına imza atmak olduğunu ifade etti. Y.D, bu konuda başka bir sürece de dahil olmadığını öne sürdü.

FETÖ/PDY'nin haberleşme programlarından "eagle" kullandığı iddiasını da reddeden Y.D, hayatının hiçbir döneminde bu ve benzeri yapılarla bağı bulunmadığını savundu.

Sanık T.B. de savunmasında, hukuksuz bir işlem yapmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Duruşmaya, öğleden sonra devam edilmek üzere ara verildi.

Yorumlar