"Kaset komplosu" davası

- Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu öne sürülen görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Google Haberlere Abone ol
"Kaset komplosu" davası

ANKARA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu öne sürülen görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu yargılanan sanık emekli polis memuru Hakan Kırdağ, 2008'de İstihbarat Daire Başkanlığına bağlı şoför olarak çalıştığını, teknik bilgisi olmadığını anlattı.

Görevlerini yerine getirirken "Şu saatte polisevinde ol, şu numarayı ara, aracın plakası şu, otoparktayım ya da binanın önündeyim gibi bilgiler ver" tarzında çalıştığını, başka bilgisi olmadığını savunan Kırdağ, taşımasını yaptığı ve tanımadığı kişilere soru sormadığını anlattı.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Kırdağ, örgüt mensubu olmadığını, örgütün kullandığı bir programı da kullanmadığını savundu.

Kırdağ, evinde yokken arama yapmaya gelen polislerin bıraktığı telefon numarasını arayıp teslim olduğunu, kaçmadığını bildirdi.

Mahkeme başkanının oğlu hakkında bir soruşturma bulunduğunu ifade etmesi üzerine Kırdağ, 30 yaşında olan oğlunun polis memuruyken ihraç edildiğini belirterek, ByLock kullandığının söylendiğini aktardı. Kırdağ, oğlunun şu anda arandığını söyledi.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık sivil A.B. ise iddianamedeki suçlamanın hayatında görmediği, tanımadığı bir kişiyi takip etmek olduğunu bildirdi.

Soruşturmanın gizli tanığı olan bu kişinin şikayeti üzerine sanık olarak yargılandığını anlatan A.B, takip edilme olayının Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ve TOKİ bloklarının olduğu bölgede gerçekleştiğini ifade etti.

Sanık A.B, dedesinin bölgede mal sahibi olduğunu, olay yerinin ise kendi evine üç kilometre, kardeşinin evine ise 500 metre mesafede bulunduğunu belirterek, muhtemelen aynı yerde ikamet eden gizli tanığın "paranoya" üzerine şikayeti sonrası polisin hakkında işlem yaptığını bildirdi.

Evinde yapılan aramada ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait bir kitabın kolilerin içerisinde bulunduğunu anlatan A.B, daha önce görmediği bu kitabın eşine ait olduğunu öğrendiğini aktardı. A.B, kitapta eşinin adının yazdığını söyledi.

Sanık A.B, "Örgütle 2003 yılına kadar dini inancımdan dolayı görüşmelerim oldu fakat dinler arası diyalog gibi konuların konuşulduğu dönemde bu benim inancıma ters düştü. O günden itibaren bir bağım yoktur." şeklinde savunma yaptı.

Yorumlar