Kartepe, Davos'a rakip olacak

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesince her yıl eylül-ekim aylarında Türkiye ve dünyayı ilgilendiren sosyal ve siyasal konuların ele alınacağı Kartepe Zirvesi düzenlenecek - Doğal güzellikleriyle ünlü Kartepe ilçesinde gerçekleştirilecek zirve, bu yıl 26-28 Ekim'de 6 kıtadan 34 ülkenin katılımıyla "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkileri, Medya ve Demokrasi Sempozyumu" ile başlayacak - Kartepe Zirvesi'nin, küresel krizlerin ve iş birliği fırsatlarının her alandan üst düzey isimler tarafından tartışıldığı Davos ve benzeri zirvelerin Türkiye'deki örneği olması hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
Kartepe, Davos'a rakip olacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince her yıl eylül-ekim aylarında Türkiye ve dünyayı yakından ilgilendiren sosyal ve siyasal konuların ele alınacağı Kartepe Zirvesi düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, küresel bir aktöre dönüşen Türkiye'nin, dünya sorunlarından doğrudan etkilenen bir konumda bulunduğu belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin muhatabı olduğu konularda, ulusal ve uluslararası katılımcılar tarafından ortaya konulacak yeni vizyonlar için Kartepe'de her yıl zirve düzenleyeceği vurgulanan açıklamada, Kartepe Zirvesi'nin her yıl ele aldığı konuyla çözüm önerileri geliştiren, doğru ve faydalı çıktılar elde edilen bir zirve olarak gelenekselleşmesinin amaçlandığı bildirildi.

Türkiye ve dünyayı yakından ilgilendiren sosyal ve siyasal konuların ele alınacağı zirvenin, her yıl eylül-ekim aylarında Kartepe'de gerçekleştirileceği belirtilerek, zirveye, Türkiye ve dünyadan çok sayıda bilim insanı, entelektüel, siyasetçi ve medya mensubunun katılacağı kaydedildi.

- "Bu yıl Kartepe Zirvesi'nin, 6 kıta 34 ülkeden katılımcısı olacak"

Açıklamada, Kartepe Zirvesi'nin bu yıl 26-28 Ekim'de "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkileri, Medya ve Demokrasi Sempozyumu" ile start alacağına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Zirve, küresel krizlerin ve iş birliği fırsatlarının her alandan üst düzey isimler tarafından tartışıldığı Davos ve benzeri zirvelerin ülkemizdeki örneği olmayı hedefliyor. Halihazırda gördüğü ilgi bu iddiasını gerçekleştireceğini gösteriyor. Düzenlenen her bir zirveden sonra yayınlanacak Zirve Bildirgesinde, küresel ve bölgesel sorunların analizi yapılacak. Geliştirilen çözüm önerileri dünya kamuoyuna ilan edilecek. Zirve bildirgeleri ilgili konunun muhatabı olan ulusal ve uluslararası kuruluşlar, politika yapıcılar ve karar vericilerle paylaşılacak. Kocaeli Kartepe Zirvesi, hem bölgesel hem de küresel olayların bilinmeyen, görünmeyen yönlerini bilim insanları, entelektüeller, siyasetçiler, medyacılarla birlikte ele alacak. Bu yıl düzenlenecek ilk zirvenin ana etkinliği 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu. Zirve kapsamında yapılacak sempozyumun yanı sıra, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından konferans ve paneller düzenlenecek. Bu yıl Kartepe Zirvesi'nin, 6 kıta 34 ülkeden katılımcısı olacak. Bilim insanları, 15 Temmuz İşgalci Darbe Girişimi ve dünyada son yarım yüzyılda gerçekleşen beş yüze yakın darbenin anatomisini ortaya koyan bildirileriyle, dünya darbeler düzeninin karanlıkta kalan yönlerini ortaya koyacak."

Kartepe Zirvesi 2017 Bildirgesi ile ortaya çıkacak verilerin dünya kamuoyuyla paylaşılacağı aktarılan açıklamada, sempozyum için gönderilen tebliğler üzerinde Bilim Kurulunun çalışmalarının devam ettiği, zirve ile ilgili detaylar için "www.15temmuzsempozyumu.com" adresinin ziyaret edilebileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Türkiye ve insanlık olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Yeniden kurulmakta olan dünyanın, iyi ve doğru kurulması için üzerimize düşeni yapmak en önemli vazifemiz. Kartepe Zirvesi'ni iyi, doğru ve güzel bir gelecek için hayata geçiriyoruz. Hayra niyet ettik. Hayırlı olacak inşallah." ifadesini kullandı.


Yorumlar