Kartal'daki cinayet

- Aleyna Can'ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "kasten öldürme" suçundan tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kartal'daki cinayet

İSTANBUL (AA) - Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler B.E. ve M.V'nin işlemleri tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheliler B.E. ve M.V'yi "kasten öldürme" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

Şüphelilerden B.E. hakimliklikteki sorgusunda, Aleyna Can'ın kız arkadaşı olduğunu belirterek, "Kendisi ile herhangi bir sorunumuz yoktu. Geçmişte kendisinden ayrılmak istediğimi söyleyince asılsız olarak hakkımda şikayette bulundu ve uzaklaştırma kararı aldı. Olay M.V'nin kazaen ateş etmesi sonucu meydana geldi. Olayın olduğu otel odasını ben kiralamıştım. Olaydan sonra büyük bir korku ve telaş yaşadım. Ailesine ne cevap vereceğimi düşündüm. Olay benim başıma kaldı diye korktum." şeklinde ifade verdi.

Diğer şüpheli M.V. de savunmasında, olayın kasten olmadığını belirterek, "kasten öldürme" suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilen, hayatın olağan akışına aykırı anlatımları, ölen Aleyna Can ile aynı odada, aynı anda olay silahı ile birlikte bulunduklarına ilişkin kabule dayalı beyanları, Can ile şüpheli B.E. arasında koruma kararı bulunması gibi hususları dikkate alarak, B.E. ve M.V'nin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

Öte yandan olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.Ü. ve E.E'nin ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kartal'da 4 gün önce meydana gelen olayda, Cevizli Mahallesi Karabük Caddesi'nde bir binadan silah sesleri geldiğini duyanlar, durumu polise bildirmiş, buraya gelen ekipler, silah sesinin geldiği odada Aleyna Can'ın tabanca ile vurularak öldürüldüğünü tespit etmişti.

Yorumlar