Kartal Belediyesi önüne siyah çelenk bırakıldı

- Kartal Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, AK Parti Kartal ilçe teşkilatınca protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Kartal Belediyesi önüne siyah çelenk bırakıldı

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, AK Parti Kartal ilçe teşkilatınca protesto edildi.

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer, ellerindeki döviz ve siyah çelenkle Kartal Belediyesi'ne yürüdü. Yürüyüşe AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile AK Parti Kartal ilçe Başkanı Mehdi Akman da katıldı.

Boyraz, 26 Eylül'de Kartal Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımı protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirtti.

Belediye başkanlarının halka eşit yaklaşması gerektiğini ifade eden Boyraz, ''Belediye başkanları halkın oylarıyla seçilir, seçildikten sonra partisiyle ilişiği kesilir, bütün bu ülkenin belediye başkanı olur. Rengi, ırkı ne olursa olsun, herkesin belediye başkanı olmak zorundadır." diye konuştu.

Milletin diliyle konuşulmasının önemli olduğunu bildiren Boyraz, "Bu millete saygı göstermezseniz, 80 yıldan beri bu milleti ötekileştirmeye yok saymaya çalışırsanız, bu millet de 80 yıldan beri iktidarın yüzünü göstermedi, göstermeyecek." dedi.

Boyraz, halkın değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu hakaret için belediye başkanı kamuoyundan özür dilemelidir. Kartal halkı adına yapılan hakareti aynen iade ediyorum. Bunu da 2019'daki seçimlerde halkımız cezalandırmalıdır." ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Mehdi Akman'da Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan'ın, belediyenin resmi sosyal medya hesabındaki paylaşımıyla vatandaşlara hakaret ettiğini belirterek, belediye başkanının özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Boyraz ve Akman, belediye önüne siyan çelenk bıraktı. Grup daha sonra dağıldı.

Yorumlar