Kars'ta film gibi operasyon: Terörist grubun tamamı etkisizleştirildi

Kars'ta bugün öğle saatlerinde tespit edilen terör örgütü mensubu 7 teröriste yönelik operasyon düzenlendi. Akşam saatlerinde tespit edilen teröristlerin tamamının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta film gibi operasyon: Terörist grubun tamamı etkisizleştirildi
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK'ya yönelik Türkiye'nin dört bir yanında operasyonlar kararlı bir şekilde devam ederken bugün Kars'ta uzun saatler boyu süren bir hareketlilik yaşandı. Öğle saatlerinde tespit edilen bir grup teröriste yönelik havadan ve karadan operasyon düzenlendi. Saatlerce süren operasyonda grubun tamamı etkisiz hale getirildi. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada teröristlerden 6'sının öldürüldüğü, birinin yaralı olarak yakalandığı belirtildi. 

Son dönemlerde teröristlerin yoğunlaştığı noktalardan biri olan Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin, örgütün sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu belirtildi.



İHA VE HELİKOPTERLERLE ÇEMBERE ALINDILAR

Özellikle bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı 12 bölge arasında yer alan Çemçe-Madur bölgesinde dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.



Öğle saatlerinden itibaren başlayan operasyonda, insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 kişilik terörist grup, "Atak" helikopteri ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜT SORUMLUSU

Güvenlik güçlerince operasyon sonrası yapılan araştırma ve incelemede, öldürülen 7 teröristten birinin, terör örgütü PKK'nın sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu anlaşıldı.

İKİ MAĞARA DA İMHA EDİLDİ

Kağızman kırsalında tespit edilen 2 mağara ve bir silah mevzisi de bugün saat 14.36'da Türk Hava Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatıyla imha edildi. Güvenlik güçlerinin söz konusu bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde 20 Eylül'de yürütülen operasyonlarda 4 terörist daha etkisiz hale getirilmişti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE BİR DARBE DE ŞIRNAK'TA

Terör örgütüne büyük bir darbe de Şırnak''ın Beytüşşebap ilçesinde vuruldu. Şırnak'ta, Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal operasyonu kapsamında 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap arasında yürütülen operasyonda, İncebel dağında uyku tulumu içerisindeki 2 teröristten biri insansız hava aracıyla vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralanan diğer teröristin sürünerek mağaraya girdiği, akibetinin bilinmediği belirtildi.
Vurulan teröristlere yaklaşık 300 metre uzakta, 6 kişilik başka bir terörist grubu insansız hava aracınca tespit edildi. Ateş altına alınan gruptan 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden birinin de insansın hava aracı tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

BOMBALI ARAÇLAR İMHA EDİLDİ

Şırnak Jandarma Özel Harekat Taburu Komutanlığına bağlı birlikler, Aşağı Erdemli Mahallesi'nde bölücü terör örgütünün sözde şehitliğinde tuzaklanmış bomba yüklü 2 aracı tespit etti.

Araçlarla terör örgütüne ait sözde şehitlikteki yapılar, güvenlik güçlerince imha edildi.

Operasyon kapsamında 24 araç ile 177 kişi sorgulandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar