Karmod'tan Peru'ya zırhlı kabin ihracatı

- Karmod, Güney Amerika ülkelerinden Peru'ya 2x3 metre ebatında tamamen kurşun geçirmez zırh çeliğinden üretilen kabin ihraç etti

Google Haberlere Abone ol
Karmod'tan Peru'ya zırhlı kabin ihracatı

İSTANBUL (AA) - Karmod, Güney Amerika ülkelerinden Peru'ya zırhlı kabin ihraç etti.

Firma açıklamasında 2x3 metre ebatında tamamen kurşun geçirmez zırh çeliğinden üretilen kabinin, ülkenin başkenti Lima’da polis güvenlik noktasında kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Metin Dağlı, BR7 kurşun geçirmez özellikte yurt içi güvenlik noktaları için hazırladıkları ürüne son dönemde yurt dışından gelen taleplerin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Prefabrik yapılardaki ürün çeşitliliğine savunma sanayine özel gerçekleştirdikleri üretimleri de eklediklerini belirten Dağlı, bu alanda ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayacak ürünlere odaklandıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Prefabrik sektöründeki tecrübemizle zırhlı kabin ürünlerimizin tasarımına daha da konfor sunan yapı modeli tarzını aktardık. Ürünlerimizde yapı güvenliği ile beraber estetik ve kullanım ergonomisi öne çıkıyor. Zırhlı kabinin her tarafında yer alan pencere kullanımlarıyla maksimum görüş açısı hedeflendi. Ön cephede kurşun geçirmez pencere bölünmeden bir bütün olarak bulunuyor. Her cam üzerinde yine kurşun geçirmez özellikte kapaklı atış mazgalları yer alıyor.

Atış mazgalları özel yaylı olup açma ve kapamada kolay kullanıma sahip. Ürünün üç köşesinde yine kurşun geçirmez havalandırma menfezleri bulunuyor. İçeriden kumanda edilebilen siren ve projektörler olası saldırılarda saldırgana panik oluşturmayı hedefledi. Geçirmezlik testlerinden başarıyla geçen zırhlı kabinlerimize şu aşamada yurt dışından gelen ilgi memnuniyet verici. 100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren bir firma olarak katma değeri yüksek bu tür ürünleri pazarlayarak ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyor."

Yorumlar