Karı koca 204 saat sonra enkazdran sağ çıktı

Depremler bölgesinden 9. günde bile mucize haberler gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta 7 katlı binanın bodrum katında kalan karı koca enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karı koca 204 saat sonra enkazdran sağ çıktı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin üzerinden 9 gün geçmesine karşın hala müjdeli haberler geliyor. 

Ekipler, Kahramanmaraş'ta Karaman Mahalllesi'ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı.

Çalışmalarını hızlandıran ekipler 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi.

Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler Hidayet Polat isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen Muharrem Polat'ı 203 saat sonra canlı olarak çıkarmayı başardı.

Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı koca çift şükredip arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.

Öte yandan Hatay'ın Antakya ilçesi Burçak Apartmanı'nda enkazında ekiplerce arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

YABANCI UYRUKLU BİR KADIN DA KURTARILDI

Ekipler, depremin 204. saatinde Muna Dabul adlı yabancı uyruklu kadını binanın enkazından kurtardı.

Dabul, hastaneye kaldırıldı.

OMZUNA DOKUNDUKLARINDA YAŞADIĞINI ANLADILAR

Hatay'da yıkılan binanın enkazından 201 saat sonra çıkarılan öğretmen Emine Akgül'e ulaşan ekiptekilerden TTK mühendisi Hanefi Oruç, kadının sırtına dokunduklarında yaşadığını fark ettiklerini anlattı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde etkilenen Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cebrail Mahallesi Selvi Apartmanı'nın enkazından depremin 9'uncu gününde çıkarılan 26 yaşındaki Emine Akgül'ün hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Akgül'ü kurtaran ekipte yer alan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesine bağlı madencilerden TTK maden mühendisi Hanefi Oruç, AA muhabirine, depremin ilk gününden itibaren bölgede arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

Sağ olduğu düşünülen çocuğu aramak için bölgedeki bir enkazda bulunduklarını belirten Oruç, şöyle devam etti:

"Yan dairede öğretmen kızımızı bulduk. Tabyayı az kaldırınca görüntü aldık. Sonra durdurduk çalışmayı. Kendi çalışmamızı yürüttük. İlk önce eks sanmıştık, bir tepkisi yoktu. Sırtına dokunduğumuzda baktık ki yaşam belirtisi var. Bizimle de iletişime geçti, biraz konuştuk. Galiba annesi babası da içerideymiş."

Oruç, Akgül'ü sağ çıkarmalarından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Çevrede kadının yakınlarına rastlamadıklarını aktaran Oruç, "Nişanlısı buradaymış, ona çok mutlu olduk. İnşallah bir yuva kurarlar. Buradaki çalışmalarımız devam ediyor. Akgül ile ilk önce arkadaşlarım iletişim kurdu. Sesinin çok canlı olduğunu söylediler. İnşallah, yaşayacak." diye konuştu.


 

Yorumlar