'Kargo alışverişinden telefon kazandınız' mesajlarına dikkat

Son zamanlarda vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Kargo alışverişinden telefon kazandınız" mesajları dikkat çekiyor. Vatandaşları dolandırmak için bu yola başvurduğu belirtilen dolandırıcılara karşı vatandaşlar uyarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Kargo alışverişinden telefon kazandınız'

Son zamanlarda vatandaşların telefonlarına mesaj gönderen dolandırıcılar "Kargo alışverişinden telefon kazandınız" mesajları ile vatandaşları tuzaklarına çekmeye çalışıyor. Bu durum karşısında bilinçli olan vatandaşlar tuzağa düşmezken bazı vatandaşlar "Bir umut diyerek" dolandırıcıların tuzağına düşüyor.

Uzmanlar bu konuda vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği uyarsında bulunuyor. Ancak, dolandırıcılar her geçen gün yeni yeni yöntemlerle vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

Çeşitli reklam ajansları, kargo şirketleri ve lojistik firmaları adına mesaj atan dolandırıcılar vatandaşlara "Telefon kazandınız" gibi vaatlerde bulunarak vatandaşları rahatsız ediyor. Bu durum karşısında rahatsız olan vatandaşlar emniyetin ilgili birimlerini bilgilendirirken Google üzerinden "Telefon kazandınız' diye mesaj geldi" şeklinde araştırmalar yaparak firmalarında gerçekte olup olmadıklarını öğrenmeye çalışıyor.

Sosyal ortamda da birbirlerini bilgilendiren vatandaşlar, aynı zamanda şikayet plaformlarında aldıkları mesajları ve bilgileri paylaşarak başka vatandaşlarında dolandırılmasına engel olmaya çalışmaktadır. 

Daha önce, CBT medya, İRM reklam gibi isimlerle vatandaşlara mesaj gönderen dolandırıcılar her zaman yeni isimler bularak mesajlar atmaya devam ediyor. 

Uzmanlar, firmaların bu tarz çekilişler yapmadığını, yapılan çekilişlere vatandaşın kendi isteğiyle dahil olabileceğini ve talihlilerin noter huzurunda belirlendiğini hatırlatarak bu mesajlara inanmamaları uyarısında bulunuyor.

Yorumlar