Kargaşa çıkaran teğmenlerin ihracına onay

TSK'da karşıt görüşleri nedeniyle çeşitli gerçekler göstererek kargaşa çıkarmakla suçlanan teğmenlerin tamamı ihraç edildi. İhraç kararına bakanlık da son onayı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kargaşa çıkaran teğmenlerin ihracına onay

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Tuzla Piyade Okulu'nda başlayan ve 13 Kasım'da devam eden olay, sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir teğmenin, Atatürk fotoğrafını yakasına takmayı reddetmesi ve bunun üzerine diğer teğmenlerin tepkisi ile arbede yaşandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN İHRAÇ KARARI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yaşanan bu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmayı tamamladı ve 7 teğmenin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilmesine karar verdi. Bakanlık, soruşturma sürecine dair yaptığı açıklamada, olayın Cumhuriyet'in kurucusu ve Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85'inci ölüm yıldönümünde yaşandığını belirtti.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'NUN KARARI

Yüksek Disiplin Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde, olaya karışan personel hakkında "Silahlı Kuvvetlerden Ayırma" kararı aldı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplinini muhafaza etmenin öncelik olduğunu, temel değerleri sarsacak, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozacak hiçbir kişiye, olaya veya duruma tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı.

ADLİ SÜREÇ VE MÜESSESENİN TAVRI

Açıklamada, olaya ilişkin adli sürecin devam ettiği ve elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçlerin işletileceği belirtildi. MSB, bu tür olaylarda sıfır tolerans politikası izleyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin prestiji ve disiplininin korunmasına yönelik kesin bir tutum sergilediğini ifade etti.

Yorumlar