Kardak krizinin 22. yılı

- Kardak bölgesine çelenk atmak üzere hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos'u Kardak'a yaklaştırmayan Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurları, bölgede devriye ve karakol faaliyetlerini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Kardak krizinin 22. yılı

MUĞLA (AA) - Kardak bölgesine çelenk atmak üzere hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'u Kardak'a yaklaştırmayan Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurları, bölgede devriye ve karakol faaliyetlerine devam ediyor.

Kardak krizinin 22. yılı nedeniyle Kardak kayalıkları önlerinde devriye ve karakol faaliyetlerini aralıksız sürdüren Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarına ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemilerine hava unsurları da destek veriyor.

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurlarının Kardak kayalıkları civarındaki önleme faaliyetleri sürüyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile geldiği Kardak'a Sahil Güvenlik ekiplerince yaklaştırılmadığı, Yunan heyetinin yapılan ikaz üzerine herhangi bir gerginlik yaşanmadan Türk karasularını terk ettiği belirtilmişti.

Gaziantep'te temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Yunanistan Savunma Bakanının Kardak'a yaklaştırılmamasına ilişkin, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir." açıklamasında bulunmuştu.

Bu arada, Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Kardak'a yaklaştırılmadığını gösteren fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yorumlar