Kararname yayınlandı, bütün Covid-19 hastaları ücretsiz tedavi edilecek

Covid-19 ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan yeni bir kararnameyle, sigortalı sigortasız olup olmadıklarına bakılmaksızın bütün Covid-19 taşıyıcısı hastaların ücretsiz tedavi edilmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Bütün Covid-19 hastalarına ücretsiz tedavi

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde önemli bir adım daha atıldı. Bütün dünyanın yakından ve gıptayla takip ettiği virüsle mücadele konusunda yeni bir karar alındı. Buna göre Covid-19 hastaları, sigortalı olup olmadıklarına bakılmaksızın Türkiye'deki bütün sağlık kuruluşlarında ücretsiz bir şekilde tedavi edilecek.

Koronavirüs tedavisine ilişkin çok önemli bir karara daha imza atıldı. Koronavirüse yakalanan tüm vatandaşların tedavisi sosyal güvencesiolup olmadığına bakılmaksızın ücretsiz olarak yapılacak. Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs (Kovid-19) hastalığı ile mücadele kapsamında, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kişiler, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek dağıtımı yapılacak olan söz konusu hastalıktan korunmaya yönelik kullanımı tavsiye edilen her türlü kişisel koruyucu ekipmandan, hastalığın teşhisinde kullanılan testler, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin sair ekipmandan, hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere merkezi olarak temin edilen ilaçlardan, sosyal güvencesine bakılmaksızın ücretsiz olarak yararlanılacak.

Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili olarak doğabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye Sağlık Bakanlığı yetkili olacak.

Yorumlar