Karar kimin sahibi kimdir?

Karar TV ve Karar gazetesi kimin sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman nerede kuruldu soruları Davutoğlu yanlısı yayınları nedeniyle merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Karar kimin sahibi kimdir?

Ahmet Davutoğlu'nu destekleyen yayınlarıyla öne çıkan Karar TV ve Karar Gazetesi kimin, sahibi kimdir soruları son günlerde yeniden gündeme gelmeye başladı. Özellikle de buradaki yazarların Davutoğlu cephesini destekleyen yazılar kaleme alarak AK Parti ve MHP'yi hedef almaları, diğer muhalefet partileri hakkında hiçbir şekilde yayın yapmamaları dikkatleri bunların üzerine çekiyor. İşte Karar TV ve Karar Gazetesi hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Karar gazetesi 2015 yılında Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde Yeni Şafak gazetesinden ayrılan bir grup gazeteci tarafından kurulan gazetedir. 

Gazetenin kurulduğu andan itibaren Ahmet Davutoğlu'na yakın durarak AK Parti içindeki ayrılığı körükleyen yayınlar yapması tepkilere neden olmuştu. Davutoğlu'nun AK Parti'den ayrıldıktan sonra bu gazete ve yazarları tarafından daha aleni bir şekilde desteklenmesi ise akıllara soru işaretlerini getirmişti. 

Karar Gazetesi, Yeni Şafak'tan ayrılarak Star Gazetesi'ne geçen buradan da ayrılarak bir oluşum kurmaya çalışan gazeteciler tarafından kuruldu. Bu gazetecilerin başında Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan geliyordu. 

Karar’da  genel yayın yönetmenliği koltuğunda İbrahim Kiras bulunuyor.

Ankara temsilciliğini Yeni Şafak'tan ayrılan gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert üstlendi. 

Gazetede, Davutoğlu'nu destekleyen Etyen Mahçupyan, Hakan Albayrak, Beşir Ayvazoğlu ve Elif Çakır gibi yazarlar da yer alıyor. 

Peki, gazetenin sahibi kimdir? Resmi belgelere göre; Karar Gazetesinin sahibi iş adamı Mehmet Aydın olarak görünüyor.

 Mehmet Aydın, aslen aslen Trabzon'un Sürmene ilçesinden bir iş adamıdır. İnşaat işleriyle uğraşıyor. 

 

Yorumlar

zeki bu mesaj halka açıksa