Karamollaoğlu: FETÖ'nün siyasi ayağı AK Parti'nin kendisidir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ ile suçlamasından sonra SP Genel Başkanı Karamollaoğlu bir adım daha ileri giderek AK Parti'nin FETÖ'nün siyasi ayağı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün siyasi ayağı AK Parti'dir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında "FETÖ'nün siyasi ayağı" tarıtşamalarıyla ilgili konuşan Temel Karamollaoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağının AK Parti olduğunu ileri sürdü. Karamollaoğlu, FETÖ'nün terör örgütü ilan edilmesinden sonra CHP içine sızması ve birçok CHP'linin FETÖ üyesi çıkmasına ise, "Bir partiye, içinde, örneğin CHP'de, MHP'de bir iki FETÖ’cü var diye siyasi ayak denemez" ifadeleriyle dikkat çekti.  Karamollaoğlu, "Siyasi ayak AK Parti'nin kendisidir" suçlamasında bulundu.

Yeni partiler kurmak için AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kopuşunu da değerlendiren Karamollaoğlu, "Tabiri caizse ehliyetli takım AK Parti'den ayrıldı. Ayrılanların az çok tabanda ve kadrolarda etkisi var" dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendileriyle birlikte Kudüs Mitingi'ne katılmasını da yorumlayan Saadet Partisi lideri, "Sayın Kılıçdaroğlu özeleştiri vermesini bilen bir siyasetçi. Başörtüsü ile ilgili sözleri, mitinge katılması, adalet ve şeffaflık konusundaki yaklaşımı önemli. Ben de onun gibi düşünüyorum. Ancak siyasi bir ittifak meselesi şu anın meselesi değil. Seçimler döneminde bu konu konuşulabilir. Şu anda prensipleri konuşmak önemli" diye konuştu. 

Tarikat ve cemaatlerin siyasetle ilişkisine de değinen Karamollaoğlu, "tarikatların terbiye yerleri olduğunu, işin menfaate dönüşmesi durumunda İslam'a verecekleri zararın da vebali olacağını" söyledi.

Yorumlar