Karaer; “Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı”

Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, yakın zamanda TBMM’ye gelecek olan yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkarılması gerektiğini belirtti.Yıpranma payı için Sağlık-Sen ailesinin büyük mücadele...

Google Haberlere Abone ol
Karaer; “Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı”

Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, yakın zamanda TBMM’ye gelecek olan yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yıpranma payı için Sağlık-Sen ailesinin büyük mücadele verdiğini hatırlatan Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Amacımız yıpranma payından bir kesimin değil tüm çalışanlarımızın faydalanmasını sağlamaktır. Yakın zamanda TBMM’ye gelecek olan yıpranma payı düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için takipçisi olacağız. 2013 yılında Cumhurbaşkanımızın 5 yıllık hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı sözünün yerde bırakılmaması gerektiğini defalarca tekrarladık. Sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payını engellemeye çalışan bürokratik oligarşiye rağmen her platformda talebimizi dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin sağlanmasının, sağlık hizmetinin olmazsa olmazı olduğunu da vurgulayan Karaer, “Biz yıllardır söylüyoruz; sağlık çalışanlarımız, Avrupalı meslektaşlarından daha az bir sayıyla daha üstün bir hizmet sunuyorlar. Sağlıkta hizmet alımı arttı, vatandaş memnuniyeti arttı, bir tek çalışan memnuniyeti artmadı. Sağlık Bakanımızın bu yöndeki söylemlerini de önemsiyor ve destekliyoruz. Bu konuda, atılacak adımları ve yapılacak düzenlemeleri destekliyoruz ve acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar