Karadenizliler Avrupa'ya tepkili

Karadenizli İş Adamları Derneği üyesi iş adamları, "PKK ve FETÖ'ye destek veren Avrupa Parlamentosu'nu istemiyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Karadenizliler Avrupa'ya tepkili

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini dondurmasının talep edildiği karar metnine tepkiler gelmeye devam ediyor. Karadenizil iş adamları da alınan karardan rahatsız olduklarının bildirdi. Karadenizli İş Adamları Derneği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, alınan kararın kabul edilemez olduğu belitilerek, bu kararlar AP'nin tarafını belli ettiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: Avrupalı parlamenterlerin büyük çoğunluğunun onayıyla kabul edilmesi bizler açısından kabul edilemez bir karardır. Avrupa Parlamentosu oyladığı bu tasarı ile ülkemize karşı sürdürdüğü samimiyetsiz ve soğuk bakışını tescil ettirmiş ve art niyetini tekrar gözler önüne sermiştir. Ülkemiz 53 yıldır AB kapısında bekletilmekte, 12 yıldır müzakere sürecinde sürekli oyalanmaktadır. AB, Türkiye'ye karşı hiçbir zaman samimi ve net olmamış aksine hep samimiyetsiz ve çifte standartlı olmuştur.

Müzakere süreci boyunca AB, Türkiye'yi hep oyalamış, haksız yere Türkiye'yi hep suçlamış ve Türkiye lehine hiçbir olumlu adım atmamıştır. Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye’yi suçlayan, yargılayan bu kararı konuşulurken, gücünü Avrupa ülkelerinden alan terör örgütleri de boş durmamaktadır.

Bu kararla, PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle etkin mücadele yapan Türkiye'yi frenleme ile bu ve diğer terör örgütlerine destek vermenin amaçlandığı açıkça ortadadır. Avrupa Parlamentosu ırkçılığa, ayrımcılığa, İslamofobiye, Türkiyefobiye, Türkiye düşmanlığına, çapsız ve vizyonsuz siyasete teslim olmuştur. AB, Türkiye düşmanlarının, Türkiye'ye ihanet edenlerin, Türkiye'de terör eylemi yapan terör örgütlerinin ve teröristlerin sığınağı olmuştur.

Zaten önergeleri veren, buna ön ayak olan kişilere baktığımızda; darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyanlar, PKK'ya destek verenler, PYD’nin AP’de sergiler açmasına izin verenler ve PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf edenler oldukları açıkça gözükmektedir.

Milletçe birçok cephede sürdürdüğümüz var oluş mücadelesinin altında kalmamak için hep beraber çalışıyor ve çabalıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Zafer sadece mücadele edebilenlerin ulaşabileceği bir neticedir”. Ancak bu mücadele esnasında gerek düşman odakların gerekse de çağdaş olduğunu iddia eden ülkelerin kuşatmasıyla boğuşuyoruz.

Biz Karadenizliler, Türk milletinin kuyusunu kazanlara, arkasından kalleşçe iş çevirenlere her zaman düşman olacağız ve bunların karşısında duracağız, bunlara karşı devlet ve milletiyle yan yana olacağız.

Türkiye’nin haysiyetiyle oynamaya kalkışan, ülkemizi karalamaya yeltenen şarlatanlığa tepkimizi bir an evvel koymalıyız. Biz Karadenizli İş Adamları olarak bunun bir bedelinin olacağının farkındayız ancak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Mevzubahis olan vatan ise, gerisi teferruattır”.

Yorumlar