Karadeniz'deki gizemli sesin nedeni ve kaynağı belli oldu

Karadeniz'de gelen patlama sesinin nedeni dünden bu yana merakla soruluyordu. Yapılan araştırmalar sonrasında sesin neden kaynaklandığı konusunda önemli detaylara ulaşıldı. İşte Karadeniz'deki sesin nedeni:

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'deki gizemli sesin kaynağı belli oldu

Karadeniz'in çeşitli kentlerinde duyulan ve sosyal medyada geniş yankı bulan esrarengiz sesin kaynağı 36 saat sonra bile çözülemedi. Bartın, Zonguldak, Sakarya ve çevre şehirlerde tedirginlik yaratan bu ses hakkında detaylar haberimizde.

KARADENİZ'DEKİ SESİN NEDENİ ARAŞTIRILIYORDU

Karadeniz'in kıyı şeridindeki kentlerde, cuma akşamı saat 21.00 sıralarında başlayan ve sosyal medyada geniş yankı bulan esrarengiz sesler, yerel ve ulusal güvenlik ekiplerini harekete geçirdi. Bartın, Zonguldak, Sakarya, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun gibi şehirlerde duyulan bu sesler, deprem spekülasyonlarına neden oldu.

İlk etapta deprem olarak yorumlanan bu olay, akşam 22.30'a kadar belirsiz aralıklarla tekrarlandı. Deprem olmadığı anlaşılan bu gizemli seslerin ardından, sahil kentlerindeki polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine ihbar yağdı. Bölgede geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı.

Sosyal medyada da sıkça dile getirilen bu sesler için, "boğuk bir patlama", "gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses" gibi tanımlamalar yapıldı. Sesin denizden geldiği tahmin edilen tanıklar, sebebini ve kaynağını öğrenebilmek için araştırmalarına devam etti.

SESİN NEDENİ SONİK PATLAMALAR

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan sorgulamalarda, planlı ya da plansız bir patlatmanın olmadığı bilgisine ulaşıldı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumların sismik ve gaz hareketliliğini takip eden sensörleri de olağanüstü bir durumu kaydetmedi.

Kaymakam Perçi'nin açıklamalarına göre, Kastamonu semalarında savaş uçaklarının planlı bir eğitim uçuşu gerçekleştirdiği ve sesin, savaş uçaklarının yol açtığı sonik patlamalardan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak henüz kesin bir sonuca varılamadı.

Yorumlar