Karadeniz'de Balıkçılık Çalıştayı

- TTSO Başkanı Hacısalihoğlu: - "İstihdam seferberliğine işverenlerimizin kadınlardan başlayarak katkı sağlamalarını bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'de Balıkçılık Çalıştayı

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, istihdam seferberliğine işverenlerin kadınlardan başlayarak katkı sağlamalarını istedi.

Hacısalihoğlu, oda binasında düzenlenen "Karadeniz'de Balıkçılık Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, bölgedeki balıkçılık sektörünün ülke ihracatında önemli bir yer tutmaya başladığını belirtti.

Sektördeki temsilcilerinin, sadece Türkiye'de değil, sınırları aşarak Karadeniz'in diğer ülkeleri ve Afrika gibi bölgelere açıldığını vurgulayan Hacısalihoğlu, yatırımlara hazırlanan üyeleri adına gerekli desteklerin sunulmasını talep ettiklerini bildirdi.

Türkiye'nin balık üretiminin yüzde 80'ine yakınının Karadeniz Bölgesi'nden sağlandığına işaret eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

"Sektör 250 binin üzerinde istihdamın bağlı olduğu bir iş kolu. Bu durum bölgemiz adına da çok önemli bir konu. Sektörün gelişmesiyle ilgili kurum ve kuruluşların yaptıkları çalışmaları detaylı şekilde takip ediyoruz. Ekonomik açıdan baktığımızda ise bizim üyelerimizi de yakından ilgilendiren bir konu. Bu nedenle sektörün gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Balıkçılık Sektöründe Kümelenme Projesini bakanlığa sunduk."

Hacısalihoğlu, projeyle sektörün gelişmesini ve pazarlamadan eğitime kadar uluslararası standartlara erişmesini sağlamayı amaçladıklarına değinerek, "Bu yaklaşık 1.5 milyon liralık geniş kapsamlı bir projedir. Önümüzdeki günlerde sektörün tüm etkili kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bu projeyi yürütmeye başlayacağız. Balıkçılık tüm dünyada olduğu gibi bizde de gelişiyor ama sorunlarıyla birlikte büyüyor." ifadesini kullandı.

- "Sektör sınırları aşmıştır"

Sektör temsilcilerinin, ulusal ve uluslararası faaliyetlerde önünün açılması gerektiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Ülkeler arasında yapılacak yatırımlarda korunmaları adına devletimizin atması geren bazı adımlar var. Çünkü buralarda korumasız kalabilirler. Sektör sınırları aşmıştır. Uluslararası pazarlarda gereğini yapmak peşindedirler. Gerekli desteklerin sunulmasını üyelerimiz adına talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, tüm kadınların, Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayarak, şunları kaydetti:

"Ülke olarak istihdam seferberliği başlattık. Özellikle özel sektör kesiminin her iş yerine en az bir veya iki işçi alıp çalıştırmalarını arzu etmekteyiz. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır. Özellikle Dünya Kadınlar Günü'nde istihdama katkı olarak kadınlarımızın ön plana alınması suretiyle istihdama katkı sağlamalarını işverenlerden istiyoruz. İstihdam seferberliğine işverenlerimizin kadınlardan başlayarak katkı sağlamalarını bekliyoruz."

Konuşmanın ardından Karadeniz'deki balıkçılık sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili sunumlar yapıldı.

Programa, Vali Yücel Yavuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın ve sektör temsilcileri katıldı.

Yorumlar