Karaburun'un su sıkıntısı çözülüyor

- Karaburun Yarımadası'nın su sıkıntısı çözecek ve turistik ilçeye yılda 1,98 milyon metreküp içme suyu sağlayacak "Bozköy Barajı" inşaatı tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Karaburun'un su sıkıntısı çözülüyor

İZMİR (AA) - Karaburun Yarımadası'nın su sıkıntısı çözecek ve turistik ilçeye yılda 1,98 milyon metreküplük içme suyu sağlayacak "Bozköy Barajı" inşaatı tamamlandı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) yapılan açıklamaya göre, yaz dönemlerinde nüfusu artan turistik ilçeye içme suyu sağlayacak Bozköy Barajı'nın inşaatı tamamlandı ve baraj su tutmaya başladı. Karaburun ilçe merkezi ve çevresindeki yerleşim birimlerine yılda 1 milyon 98 bin metreküp içme suyu sağlayacak barajdan tarımsal sulamada da faydalanılacak.

Barajın isale hattı İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU tarafından yapıldıktan sonra Karaburun’a Bozköy Barajı’nın suyu verilecek.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuya ilişkin görüşlerine de yer verildi.

Çeşme ve Karaburun’un en büyük sorununu çözmek için adeta seferberlik ilan ettiklerini belirten Eroğlu, Bozköy Barajı'nın tamamlandığını, Karareis ve Salman barajlarının inşaatının ise sürdüğünü, bu barajlar da tamamlandığında Çeşme Yarımadası'ndaki su sıkıntısının giderileceğini kaydetti.

Yorumlar